Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποπομπή του Ζαχαρία

Χωρινού από τη θέση

του Αντιδημάρχου

Η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, κα Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη ανακάλεσε την υπ’ αριθ. 16/2011 απόφαση της, κατά το μέρος που αφορά τον ορισμό του κ. Ζαχαρία Χωρινού, ως Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής και Ε’ Αναπληρωτή Δημάρχου, πως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος.

Το αιτιολογικό της απόφασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι το εξής:
“Ο κ. Χωρινός Ζαχαρίας του Κων/νου, παρά το γεγονός ότι ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή την 28/4/2011 περί του μη δυνατού της εκτελέσεως της υπ’ αρ. 53/11 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου «περί εκ περιτροπής λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στις οδούς Σ. Σταματιάδη (Ραιδεστού) και Επταλόφου της Φιλαδέλφειας» λόγω του γνωμοδοτικού χαρακτήρα της ως άνω υπ’ αρ. 53/11 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, της μη ύπαρξης σύμφωνης γνώμης της Τροχαίας, κλπ., παρά ταύτα προέβη την 2/5/2011 αναιτιολόγητα, αυθαίρετα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Δημάρχου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ως όφειλε και υπεχρεούτο προς τούτο σε εκτέλεση της ως άνω υπ’ αρ.53/11 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετώντας πινακίδες στην οδό Επταλόφου, ενέργεια αυθαίρετη, εσφαλμένη, αντιδεολογική και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, δεδομένου ότι η ανωτέρω απόφαση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον Ν. 3852/10 έχει γνωμοδοτικό προς τις υπερκείμενες αρχές χαρακτήρα και συνεπώς δεν είναι δυνατόν μετά τη λήψη της από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκτελεσθεί.
Ως αποτέλεσμα, η ως άνω ενέργεια του Αντιδημάρχου κ. Ζαχαρία Χωρινού δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής, έθεσε δε εν αμφιβόλω ενώπιον της Τοπικής Κοινωνίας της πόλη μας, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή χειρίζεται θέματα μείζονος σημασίας ως εν προκειμένω, τα οποία άπτονται των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των δημοτών”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ