Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Τριάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

“Να ξεχωρίσει το Υπουργείο τους καταπατητές

από τους αυτόχθονες κατοίκους του Πεντελικού”

Τόπος συνάντησης των δημοτών, έγινε και  το πρωί της Τετάρτης 13 Απριλίου η φερόμενη ως αναδασωτέα περιοχή, πλατεία Αγ. Τριάδος στην Πεντέλη. Με μπροστάρη τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, οι δια βίου δημότες Πεντέλης (υπερήλικες  κάτοικοι από το ΄33 στην Νταού, στη Γκορτζέζα, στο Μπουρμπάχτι, στην Αγ. Τριάδα), συγκεντρώθηκαν και  περίμεναν με αγωνία να πάρουν απάντηση από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, κ. Μωραίτη για την τύχη των ιδιοκτησιών τους.

Ο Δήμαρχος συνομιλώντας με τον Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ και τον Πρόεδρο των Δασολόγων κ. Μπόκαρη, επεσήμανε για πολλοστή φορά την ιδιαίτερη προσοχή που απαιτείται για την εφαρμογή των δασικών χαρτών, ώστε να μην νομιμοποιηθεί η παρανομία και αδικηθεί η νομιμότητα: «Το δασικό υπόβαθρο του 1945 που ελήφθη για τους δασικούς χάρτες  έχει σαν συνέπεια να αδικεί τους πατροπαράδοτους οικισμούς της Πεντέλης ( Γκορτζέζα, Μπουρμπάχτι, Αγ. Τριάδα και Νταού) πού κατοικούνται από τον 17ο αιώνα και δομήθηκαν την δεκαετία του 50 όταν όλα ήταν δασικά αφού ελέγχει ΜΟΝΟΝ αυτά και αφήνει στο απυρόβλητο τα δάση που έγιναν οικόπεδα την δεκαετία του 70 και σήμερα οι δασικοί χάρτες τα νομιμοποιούν. Και εύλογα διερωτάται κανείς, είναι δάση οι οικισμοί που εμφανίζονται ως δάση στους δασικούς χάρτες θα ξαναγίνουν ποτέ δάση, άρα γιατί αυτός ο δασοκεντρικός παραλογισμός;
Και καταλήγοντας είπε «Πιστεύω στις αγαθές προθέσεις του υπουργείου και είναι θετικό ότι ο κ. Υφυπουργός ξεχωρίζει  τους  καταπατητές  από τους αυτόχθονες κατοίκους του Πεντελικού.»
Ο αγώνας  πάντως συνεχίζεται και η επόμενη ενημερωτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 11.00 στο Δημοτικό κατάστημα Πεντέλης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ