Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Περιοδεία της Δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοψία στα προβλήματα

γειτονιών του Ηρακλείου

Τον ευρηματικό όσο και ουσιαστικό τρόπο της επί  τόπου παρουσίας σε περιοχές της πόλης με εγνωσμένα προβλήματα επέλεξε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου προκειμένου να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίασή της την Πέμπτη 7 Απριλίου, όπως μας ενημερώνει δελτίο τύπου του Δήμου.

Έτσι ο Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος συνοδεία των Αντιδημάρχων κ.κ. Γαλακτοπούλου, Καμπούρη, Βλαντή, Κεσκινίδη και Μοσχονά ξεκίνησαν την περιήγησή τους με πρώτο σταθμό το Άνω Ψαλίδι, περιοχή που αντιμετωπίζει (σύμφωνα με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου) σοβαρό ενδεχόμενο εγκατάστασης υποσταθμού της Δ.Ε.Η. Οι εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων βρήκαν σύμφωνα τα μέλη της Ε.Ε. τα οποία και δεσμεύθηκαν για τις σχετικές ενέργειες προς την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ώστε να αποφευχθεί η υλοποίηση της απόφασης, η οποία σαφώς υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους. Παράλληλα για τον εν λόγω χώρο μελετάται σχέδιο ανάπλασης του, σε χώρο πρασίνου.
Επόμενη στάση ήταν το γήπεδο της Πρασίνου Λόφου όπου σχεδιάζεται η μεταφορά και στέγαση των γραφείων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος χωρίς να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων. Στην  επίσκεψη τους στο Κ.Α.Π.Η της Πρασίνου Λόφου, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα μέλη αλλά και να παρακολουθήσουν τη δωρεάν μέτρηση ακουστικής ικανότητας στην οποία υποβλήθησαν.
Το Παλαιό Ηράκλειο και συγκεκριμένα οι  πλατείες Αγίου Λουκά, Ηρώων Πολυτεχνείου και Αγίου Γεωργίου συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της Επιτροπής με το πάγιο αίτημα του κτήματος Φιξ βεβαίως, να μονοπωλεί τη συζήτηση αλλά και η ευρύτερη περιοχή καθώς διαθέτει τις προϋποθέσεις και παρέχει τη δυνατότητα παρεμβάσεων για την περαιτέρω αξιοποίησή της.
Στο κτίριο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Αλεξάνδρου Διάκου Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι περιηγήθηκαν στους χώρους και  συζήτησαν με το προσωπικό για τις λειτουργικές ανάγκες τους.
Η επίσκεψη στην Αγία Τριάδα ολοκλήρωσε την πρωτότυπη αυτή  συνεδρίαση με την αυτοψία προβλημάτων που άπτονται κυρίως της  συμπεριφοράς πολιτών (απόθεση ογκωδών απορριμμάτων στην πλατεία κ.λ.π.)
Επιγραμματικά να σημειώσουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή που συστήνεται από το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, είναι συλλογικό επιχειρησιακό – εκτελεστικό όργανο, με ρόλο κυρίως το συντονισμό της εκτελεστικής λειτουργίας και ειδικότερα της υλοποίησης του προγράμματος της δημοτικής αρχής.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο στο πλαίσιο λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι επισκέψεις σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου  πρόκειται να καθιερωθούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα προβλήματα  και να μελετώνται επί τόπου οι ενδεχόμενες παρεμβάσεις. Εξ άλλου οι συζητήσεις με τους κατοίκους προσφέρουν πάντα την πληρέστερη δυνατή εικόνα της πόλης.       

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ