Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ερώτηση στη Βουλή του Αστέριου Ροντούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Χιλιάδες απολυμένοι συμβασιούχοι

σε παιδικούς σταθμούς

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Αστέριος Ροντούλης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Ραγκούση σχετικά με το θέμα τη λήξη των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς των δήμων όλης της χώρας 
Το κείμενο της ερώτησης του κ. Ροντούλη είναι το εξής:

“Χιλιάδες συμβασιούχοι απασχολούνταν επί πολλά χρόνια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής αγωγής. Οι συμβασιούχοι εργαζόταν επί σειρά ετών με συμβάσεις έργου (μπλοκάκι), σε ένα διαρκές καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Με διαρκή όμως προσπάθεια και αυταπάρνηση οι εν λόγω εκπαιδευτικοί είχαν αποκτήσει σημαντική, δυσεύρετη εμπειρία και είχαν δημιουργήσει ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις τόσο με τα παιδιά, όσο και με τους γονείς αυτών.  
Όμως, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Ν.3218/2009, παρέπεμψε όλους τους συμβασιούχους, μετά την λήξη της σύμβασης, στη συμμετοχή τους σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ με σημαντική μοριοδότηση της κάρτας ανεργίας, σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά απέκλειε την επαναπρόσληψη των ήδη εργαζομένων συμβασιούχων. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, είναι οι συγκεκριμένοι, έμπειροι εργαζόμενοι, που είχαν χτίσει σημαντική σχέση με τα παιδιά, να μην επαναπροσληφθούν. Έτσι δρομολογείται μια συνεχής ανακύκλωση εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής αγωγής, δημιουργώντας μαθησιακά και συμπεριφορικά προβλήματα στα παιδιά και τεράστια ανασφάλεια στους γονείς.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι απολυμένοι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών δεν δικαιούνται καμίας οικονομικής στήριξης (επίδομα ανεργίας) από το Κράτος, αφού όντας εργαζόμενοι με μπλοκάκι  δεν θεωρούνται υπάλληλοι, αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών (αυτοαπασχολούμενοι)”.

Με βάση τις παραπάνω παρατηρήσεις ο κ. Ροντούλης ρωτάει τον  Υπουργό:
1.“Προτίθεται η Κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανακύκλωσης εργαζομένων στον τομέα της προσχολικής αγωγής, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή μαθησιακή διαδικασία των παιδιών και να κατευνάσει την ανησυχία των γονέων τους;”
2.“Είναι μέσα στις προθέσεις της Πολιτείας να αποκαταστήσει την ανισότητα, ως προς την διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων, δίδοντας παράλληλα και λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αφού δεν λαμβάνουν ούτε επίδομα ανεργίας;”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ