Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Στα επίπεδα του 2005 τα δημοτικά τέλη της Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

10% μείωση δημοτικών τελών το 2013

Στην ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας , η οποία χαρακτηρίζεται από ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών των νοικοκυριών και ταυτόχρονα από υπέρογκες μειώσεις των κρατικών πόρων και επιχορηγήσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποφάσισε για το έτος 2013, τη μείωση κατά 10% του ύψος των Δημοτικών τελών που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Η απόφαση αυτή επαναφέρει το 2013 το ύψος των Δημοτικών Τελών για τα νοικοκυριά, στα επίπεδα του 2005 ! Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή ακολουθεί τη μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 2% κατά το έτος 2012 και τη μηδενική τους αύξηση κατά το έτος 2011. Παράλληλα και την επόμενη χρονιά θα ισχύσει η μείωση δημοτικών τελών κατά 50 % , σε ευπαθείς ομάδες πολιτών.
Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξης: “Αντισταθμιστικά όμως και με στόχο τη διατήρηση και κατά το έτος 2013 της ισορροπίας και της υγιούς εικόνας  του προϋπολογισμού του Δήμου μας -γεγονός που μας κατέταξε στους 5 οικονομικά υγιέστερους Δήμους της χώρας-, προχωράμε στην δικαιότερη κατανομή των βαρών και στη μετατόπιση της επιβάρυνσης από τους οικονομικά ασθενέστερους στους οικονομικά ισχυρότερους.
Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στο γεγονός ότι η  μείωση δημοτικών τελών επιτελείται  με αδιαπραγμάτευτη τη στόχευση της Δημοτικής Αρχής για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου παροχών καθαριότητας που έχουν σαν αποτέλεσμα την ευπρεπή εικόνα της πόλης μας.Άξονας της πολιτικής τελών του Δήμου  ήταν και παραμένει το τρίπτυχο:
Δικαιότερη κατανομή βαρών
Διατήρηση υψηλού επιπέδου παροχών καθαριότητας
Διατήρηση της υγιούς και «νοικοκυρεμένης» οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας”

 “Μήνυμα στήριξης της Κοινωνίας”

Σχετικά με την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική παράταξη “Νίκη για την Αγία Παρασκευή” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Παρά το ότι η σημερινή Δημοτική αρχή :
1.Έχει ουσιαστικά αποτύχει στο θέμα της καθαριότητας της Αγίας Παρασκευής.
2.Επί δύο χρόνια έχει κάνει ΜΗΔΕΝ αγορές σε αυτοκίνητα, κάδους, σκούπες και άλλες επενδύσεις καθαριότητας.
3.Έχει αποτύχει στο ζήτημα της ανακύκλωσης, όπου δεν έχει σχεδιάσει και προσφέρει στην πόλη μας τίποτα καινούργιο.
4.Επισκευάζει συνεχώς τα παλιά οχήματα, σπαταλώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς διαφάνεια.
5.Δεν έλυσε το πρόβλημα των ΄΄άπλυτων΄΄ κάδων.
6.Δεν απέδωσε στους Δημότες με έργα στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, χρήματα που οφείλει από τα ανταποδοτικά τέλη και
7.Απέρριψε χωρίς να τις συζητήσει καθόλου όλες τις προτάσεις μας για διαβάθμιση των τελών στα 500-1000 tm2  και για μείωση 50% στις μονογονεικές οικογένειες και τα νέα ζευγάρια.
ψηφίσαμε την μείωση των Δημοτικών τελών κατά 10% για οικίες και καταστήματα και μικρή αύξηση σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις (πολυκαταστήματα, Super market, τράπεζες κ.α.) κυρίως γιατί είναι ένα μήνυμα υποστήριξης στις οικογένειες και τα μικρά εμπορικά καταστήματα που πλήττονται βάναυσα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων. Η ψήφος μας είναι παράλληλα δείγμα της συναινετικής μας πολιτικής χωρίς πλειοδοσίες ευαισθησίας και λαϊκισμούς.
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ