Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Τι ζήτησε ο Ηλίας Σταμέλος για τα σχολεία της Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες μεταξύ του Δημάρχου Καισαριανής κ. Ηλία Σταμέλου και του Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ), κ. Ηρακλή Δρούλια. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Είχε προηγηθεί παρόμοια συνάντηση τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου και τότε η δημοτική αρχή είχε θέσει τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στη συντήρηση του σχολικού δικτύου, την ανάγκη να χτιστεί νέο γυμνάσιο στο «τρίγωνο», τις απαιτήσεις σε εξοπλισμό των σχολείων, αλλά και την αξιοποίηση του ιστορικού κτηρίου «ΧΑΡΑΜΑ». Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η μη ύπαρξη σχετικών αποφάσεων από το Δ.Σ. του οργανισμού, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου.
Σύμφωβνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Δήμο, ο Δήμαρχος πήρε τη δέσμευση ότι η μελέτη του Δήμου για τις επείγουσες επισκευές στα σχολεία θα προχωρήσουν, έτσι που την επόμενη εβδομάδα να βγουν τα τεύχη δημοπράτησης και να δεσμευτεί το αντίστοιχο ποσό από τον προϋπολογισμό του οργανισμού των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ Α.Ε.). Επίσης, υποβλήθηκε το αίτημα αντικατάστασης των λυόμενων αιθουσών, που ήδη υπάρχουν μέσα στα σχολεία και καλύπτουν ανάγκες του αυξανόμενου μαθητικού δυναμικού, σημειώθηκαν τα οξυμένα προβλήματα έλλειψης αιθουσών στο ειδικό σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη», αλλά και η ανάγκη παραλαβής των αποτελεσμάτων από τον αντισεισμικό έλεγχο που έκανε ο ΟΣΚ για τα σχολεία που είναι χτισμένα προ του 1960. Αναφορικά με τον εξοπλισμό των σχολείων ο Δήμος Καισαριανής τονίζει πως διαφάνηκε αδυναμία του Οργανισμού να ανταποκριθεί, ιδίως στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό καθώς όλοι οι διαγωνισμοί έχουν βγει άγονοι.
Τέλος, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα κοινά που αφορούν στην υπόθεση της Σκοπευτικής και τις πρωτοβουλίες που ο Δήμος θέλει να πάρει όπως: η αξιοποίηση του κτηρίου ΧΑΡΑΜΑ ως κέντρο πολιτισμού ή μουσείου ρεμπέτικης μουσικής ανοιχτό στο λαό της πόλης που θα συνδεθεί με την ιστορικότητα του χώρου ή η κυριότητα σχολικών κτηρίων.
Για την συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνοντας “ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης του οργανισμού μετά και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠνΠ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ