Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τα “αγκάθια” στη σχολική κοινότητα της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα προβλήματα στον τομέα της Παιδείας, σε τοπικό επίπεδο, συζήτησαν στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης, μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων της πόλης, σε μία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αυτό ως μοναδικό θέμα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μία σύντομη τοποθέτηση του δημάρχου Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, ο οποίος τόνισε ότι τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας ήταν ύψιστης προτεραιότητας για την δημοτική του αρχή και στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του 2ου Λυκείου στον Προφήτη Ηλία αλλά και στην ανάγκη λειτουργίας ενός ακόμη νηπιαγωγείου.
Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ανέφερε: “Στην Μεταμόρφωση έχουμε 7 δημοτικά, 4 γυμνάσια και 1 λύκειο. Από πλευράς υποδομών θα έλεγα ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά υπάρχουν δύο σημαντικές ελλείψεις. Η μία είναι το 2ο Λύκειο και η άλλη το 10ο Νηπιαγωγείο που έχει ιδρυθεί στα χαρτιά αλλά δεν έχει λειτουργήσει στην πράξη.
Όσον αφορά στο 2ο Λύκειο, είναι χωροθετημένο και γενικά έχουν ξεπεραστεί ένα σωρό δυσκολίες κι εμπλοκές που είχαν υπάρξει στο παρελθόν και αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή έκδοσης της απόφασης που θα ορίζει την τιμή μονάδας για το ακίνητο.
Σε ότι αφορά στο 10ο Νηπιαγωγείο, κάναμε μία προσπάθεια την περασμένη σχολική περίοδο να μπορέσουμε να βρούμε ένα κατάλληλο οίκημα για να το θέσουμε σε λειτουργία. Ήταν δύσκολο να βρεθεί κατάλληλο κτίριο, όπως καταλαβαίνετε. Μία περίπτωση που εξετάστηκε προέκυψε στην πορεία ότι το συγκεκριμένο κτίριο ήθελε κάποιες στατικές ενισχύσεις για να ανταποκρίνεται στις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν τα σχολικά κτίρια, κάτι που ήταν ανέφικτο. Έτσι, ενεργοποιήσαμε ξανά την διαδικασία για να βρούμε τον κατάλληλο χώρο.”

“Μείζον πρόβλημα η σίτιση”
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης, κα Άννα Χειλαδάκη, η οποία ξεκίνησε την απαρίθμηση των προβλημάτων από τη σίτιση. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, είπε: “Έχει παρατηρηθεί ότι είναι πολλά τα παιδιά των σχολείων μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.”
Μετά, έθεσε μία σειρά από ερωτήματα σε σχέση με το τι θα κάνει ο δήμος, για την πρόληψη της υγείας των παιδιών, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τους σχολικούς φύλακες, για το 10ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Λύκειο.

Οι επικεφαλής της μειοψηφίας
Αφού τοποθετήθηκαν επί ώρα εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας, τον λόγο πήραν οι επικεφαλής της αξιωματικής και πρώτα ο αρχηγός της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Νίκος Καραντωνίου. “Σήμερα, γίνεται μία καλή αρχή, όχι ότι θα λυθούν τα προβλήματα αλλά τουλάχιστον συζητάμε για αυτά”, είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα εις βάρος της δημόσιας παιδείας και ζήτησε από γονείς και μαθητές να πάρουν το ζήτημα της παιδείας στα χέρια τους.
Ο έτερος επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Τζίτζιφας, δήλωσε ότι όλοι οι ομιλητές είχαν δίκιο στα ζητήματα που έθεσαν και πρότεινε να εγκρίνει ένα Ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο να εστιάζει στα πέντε πιο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει πρόβλημα η Μεταμόρφωση. Ωστόσο, τελικά δεν τέθηκε κάποιο ψήφισμα προς ψήφιση και το ΔΣ δεν πήρε κάποια απόφαση επί του θέματος.
  
  

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ