Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνεχίζεται ο πόλεμος για την αξιολόγηση

Δημοσιεύθηκε

στις


Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΑΔΕΔΥ και της κυβέρνησης σχετικά με την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η πρώτη αναφορικά με την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα.
Το Δικαστήριο, έπειτα από προσφυγή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή. Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ Θα γίνει έφεση εντός τριών ημερώνκατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα όπω τονίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που καλεί όλους τους συναδέλφους “να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία”.

Υπουργείο: “Να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία”
Από την πλευρά του Υπουργείου τονίζονται τα εξής σχετικά με τη δικαστική απόφαση: “Δημοσιεύθηκε σήμερα η υπ’ αριθ. 2395/2014 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου και αναγνωρίστηκε ως εξαρχής ευθέως παράνομη η ενέργεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, να καλέσει στο πλαίσιο «απεργίας» τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα. Η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου, αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου, επιβεβαιώνεται πλέον και μέσω της δικαστικής κρίσης. Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ