Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Στο Νοσοκομείο Σωτηρία Κικίλιας και Πατούλης – Εγκαινιάστηκε το Ψηφιακό Καρδιοαγγειογραφικό Συγκρότημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» επισκέφθηκαν χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με τον Υπ. Υγείας Β. Κικίλια και τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο με αφορμή τα εγκαίνια του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος, το οποίο εγκαταστάθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 464.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος στο Νοσοκομείο, ανέλαβε ο κ. Μαρτίνος.
Η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογράφου καθώς και του αξονικού τομογράφου, κόστους 200.000 ευρώ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνο για την κάλυψη ασθενών με covid-19, έγινε προς το Νοσοκομείο Σωτηρία, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας«Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων στην Αττική», συνολικού προϋπολογισμού 42.6 εκ. ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας. Να σημειωθεί πως έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και παραδοθεί στα Νοσοκομεία εξοπλισμός ύψους 29 εκ. ευρώ, ενώ είναι σε φάση ολοκλήρωσης οι υπόλοιποι διαγωνισμοί.
Τους κυρίους Πατούλη, Κικίλια και Μαρτίνο υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σωτηρία Σ. Μητσιάδης και μέλη του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο κ. Μητσιάδης ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια του εξοπλισμού αλλά και τον κ. Μαρτίνο για τη σημαντική δωρεά, επισημαίνοντας πως η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο για την κρίσιμης σημασίας δωρεά αλλά και τον υπ. Υγείας B. Κικίλια για την εποικοδομητική συνεργασία, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνδράμει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής. «Στόχος μας είναι η προμήθεια επιπλέον σύγχρονου ψηφιακού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία ο οποίος θα εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ» υπογράμμισε.
Ο κ. Κικίλιας δήλωσε από την πλευρά του: ” Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι ένα από αυτά που αναβαθμίζουμε εν μέσω COVID – θυμίζω τις 50 κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Η Περιφέρεια συνεισφέρει με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Νέο εργαστήριο και αναβάθμιση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων, σύντομα αερογέφυρα που θα ενώνει τα κύρια κτίρια των χειρουργείων, της ΜΕΘ και του λοιπού Νοσοκομείου.

Δεν θα σταματήσουμε εκεί, όπως δεν έχουμε σταματήσει σε πολλά Νοσοκομεία της Αττικής και όλης της Ελλάδας. Η δουλειά του Υπουργείου Υγείας και της οργανωμένης Πολιτείας δεν σταματάει, παρότι αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ