Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Στο μικροσκόπιο τα έργα στο Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ.Σπύρος Τζόκας, στο πλαίσιο των επαφών και των επισκέψεων που πραγματοποιεί, με αφορμή τον απολογισμό του πρώτου χρόνου  της  νέας Περιφερειακής Αρχής επισκέφθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το Δήμο Αιγάλεω και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μπίρμπα.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε ώριμα έργα τα οποία πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν. Τα έργα αυτά αφορούν κυρίως παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου, όπως η οριστική διευθέτηση του Χαϊδαρορέματος, η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Ελαιώνα. Τέλος ο κ. Μπίρμπας αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής να  αναδείξει σε ιστορικό μνημείο το Άλσος στο Μπαρουτάδικο και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα τόνισε ότι αποτελούν έργα υψηλής  προτεραιότητας και απαιτείται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες  και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους. Επιπλέον ορίστηκε άμεσα συνάντηση για τα αντιπλημμυρικά έργα  σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.  Τέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης καλής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας.
Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, παρευρέθησαν ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουτσοθεοδωρής Θεόδωρος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαδιάς  Γεώργιος και κ. Φίλης Κωνσταντίνος και ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ροδάτος Γεώργιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ