Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής ο Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει εξαγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, επέλεξε σήμερα ως πρώτο σταθμό, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, στην Ελευσίνα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ε. Κοσμόπουλος ο οποίος αφού τον καλωσόρισε, επισήμανε πως η επίσκεψή του σε μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή του λεκανοπεδίου, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σηματοδοτεί την πρόθεση του να  έχει ως προτεραιότητα την επίλυση ζωτικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών.

«Προτεραιότητά μας η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη»
Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από όλους τους Γενικούς Διευθυντές και τα υπηρεσιακά στελέχη για το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, με στόχο την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος των πολιτών. Κατά τη συζήτηση με τους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα η υποστελέχωση της υπηρεσίας κυρίως σε ότι αφορά τεχνικούς υπαλλήλους και οδηγούς σε κρίσιμες διευθύνσεις που έχουν στις αρμοδιότητες το περιβάλλον, τις μεταφορές, την εκπαίδευση αλλά και την πολιτική προστασία, αλλά και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό. Ειδικότερα επισημάνθηκε πως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δυσχεραίνει η λειτουργία τους σε θέματα όπως οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι, σε ζητήματα που σχετίζονται με τις μεταφορές, την εκπαίδευση αλλά και την καλύτερη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής από φωτιές και πλημμύρες.
Ο κ. Πατούλης εστίασε στα ζητήματα πολιτικής προστασίας ζητώντας πλήρη καταγραφή, ενημέρωση και βεβαίωση πιστοποίησης για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη σε ότι αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων, μήκους 600 χλμ, με έμφαση στο αστικό δίκτυο όπως και ενημέρωση για τα κτίσματα που βρίσκονται σε ρέματα,  για τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση αποβλήτων αλλά και για τα θέματα δημόσιας υγείας, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι πρέπει να είναι συχνοί και να γίνονται με επιμέλεια και όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

«Στόχος μας η ισότιμη ανάπτυξη κα των 66 Δήμων της Αττικής»
«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής. Στόχος μας είναι η ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων του λεκανοπεδίου προκειμένου όλοι οι πολίτες να εξυπηρετούνται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε και πρόσθεσε: « Χαίρομαι που μία σημαντική αυτοδιοικητική δομή έχει στελεχωθεί με ένα τόσο έμπειρο και αξιόμαχο προσωπικό. Μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών, που είναι πάνω και πέρα από κομματικές ταμπέλες. Είναι ηθική μας υποχρέωση να εργαστούμε με ενότητα και διάθεση σύνθεσης για να δώσουμε λύσεις και να φέρουμε στην Αττική μας, την ανάπτυξη που της αξίζει. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε συνοδοιπόροι».

Ακολούθως ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το σύνολο των εργαζομένων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και να τους διαμηνύσει πως βούληση του είναι μέσα από σύνθεση και εποικοδομητική συνεργασία, να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. «Η πόρτα του Αντιπεριφερειάρχη και η δική μου θα είναι πάντα ανοιχτές για εσάς» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ