Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Στην Κύπρο για την εκδήλωση τιμής στον Β. Λυσσαρίδη μαζί με τον Α. Τσίπρα ο Π. Φιλίππου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα Λεύκαρα της Κύπρου, γενέτειρα του Βάσου Λυσσαρίδη μίλησε ο Αλεξης Τσίπρας έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου της πόλης Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευσε στην Κύπρο ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο της εμβληματικής προσωπικότητας στους αγώνες του κυπριακού λαού, του αγωνιστή Βάσου Λυσσάριδη, προέδρου της ΕΔΕΚ, γιατρού και ποιητή. «Ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, όχι μόνο του ελληνισμού και της Κύπρου, αλλά μια μεγάλη προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας και ήταν παρών στους εθνικούς και διεθνείς αγώνες της αριστεράς, παρών όταν το μεγάλο διακύβευμα ήταν η υπεράσπιση του Προέδρου Μακαρίου από τους πραξικοπηματίες της Ελλάδας και της Κύπρου. Ήταν παρών σε συνέχεια του προδοτικού πραξικοπήματος, στην αντίσταση απέναντι στην αιματηρή τουρκική εισβολή, στους πατριωτικούς αγώνες για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και σε όλη την πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως βουλευτής για 46 χρόνια, ως ιδρυτής της αγαπημένης του ΕΔΕΚ και ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων», είπε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυπριακό και κυρίως για την λύση που θα παλέψει ως αυριανή κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε πως πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του ζητήματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

 

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και των γραμμάτων της Κύπρου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Πέτρος Φιλίππου, που συνόδευσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κύπρο, διατηρεί σχέσεις συνεργασίας και φιλίας με τα Λεύκαρα εδώ και πάνω από 20 χρόνια, ενώ συνέβαλε στην διοργάνωση της εκδήλωσης τιμής στον Βάσο Λυσσαρίδη!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ