Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Στην Ελλάδα ο Γερμανός Υφυπουργός Ανάπτυξης N. Barthle – Συνάντηση με Θεοδωρικάκο – Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη χώρα μας βρέθηκε ο Γερμανός Υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας και εκπρόσωπος της Καγκελαρίας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Norbert Barthle.

Ο ίδιος πραγματοποίησε αρχικά συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι δύο υπουργοί είναι υπεύθυνοι για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η προετοιμασία Συνδιάσκεψης, τον προσεχή Νοέμβριο, στο Δήμο της Αθήνας, θέμα για το οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη.

Επιπλέον, συζητήθηκε  η προετοιμασία κοινών δράσεων στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου φέτος τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία.

Μάλιστα, ο κ. Barthle έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε για τις καινοτομίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» και ιδιαίτερα για τους άξονες που αφορούν το περιβάλλον και την ανάπτυξη.

Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υποδέχθηκε επίσης στα γραφεία της Περιφέρειας, τον κ. Barthle. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Διευθυντής Josef Karl Pelikan και το μέλος του Γραφείου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Κωνσταντίνος Γεράκης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ι. Σελίμης και οι τεχνικοί Σύμβουλοι του Περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων Δ. Μπούρκας, Β. Μιχαλόπουλος και Α. Μαυρόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας από την Ελλάδα, με τον κ. Bathle να επισημαίνει ότι για τη Γερμανία η Ελλάδα θεωρείται χώρα-υπόδειγμα στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στους χειρισμούς από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής, επισημαίνοντας ότι ελήφθησαν πρωτοβουλίες που συνέβαλλαν ουσιαστικά στην επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Επιπρόσθετα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κοινή βούληση για δρομολόγηση δράσεων και συνεργασιών για την ενίσχυση τομέων με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως ο τουρισμός Υγείας, ο πολιτισμός και η κυκλική οικονομία. Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό Υγείας, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη για επενδύσεις σε αυτό τον τομέα, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως εξαιρετικούς επιστήμονες, άρτιες υγειονομικές δομές και εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική με στόχο μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, σημαντικές παραμέτρους του οποίου, ανέλυσαν στην Γερμανική αντιπροσωπεία οι τεχνικοί σύμβουλοι του Περιφερειάρχη στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
«Αναζητούμε τις βέλτιστες πρακτικές και κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα» τόνισε ο κ. Πατούλης και επισήμανε πως σε αυτό το πλαίσιο είναι χρήσιμη η ανταλλαγή γόνιμων και εποικοδομητικών προτάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ