Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Στήθηκε εξέδρα για το γήπεδο της ΑΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε συνθήκες τρόμου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με μοναδικό θέμα την έγκριση προμελέτης του έργου «Κατασκευή νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ.»,η οποία τελικά δόθηκε με 17 ψήφους υπέρ και δύο διαφοροποιήσεις.
    
Γιουχαΐσματα, προπηλακισμοί, καρέκλες και… λιποθυμία
Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο (αναφερόμαστε σε συνθήκες συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου και όχι γηπέδου) κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της δημοτικής συμβούλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κας Δανάης Γκούμα, η οποία έθεσε ερωτήματα για την ιδιοκτησία του γηπέδου και το πού θα στεγάζονται τα ερασιτεχνικά τμήματα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ, που φώναξαν: «…τόσο καιρό πού ήσασταν και δεν νοιαστήκατε πού στεγάζονται τα τμήματα;» και πλησίασαν απειλητικά στο σημείο που κάθονταν η νεαρή Δημοτική Σύμβουλος. Εκεί η ένταση κορυφώθηκε. Καρέκλες έφυγαν στον αέρα (όχι προς τα έδρανα, περισσότερο κίνηση εκνευρισμού ήταν από κάποιους) υπήρξαν προπηλακισμοί και η δημοτική σύμβουλος της “Δύναμης Πολιτών”, κα Βάλια Ματσούκα λιποθύμησε και ήρθε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, υπό δυνατά χειροκροτήματα από τους παριστάμενους. Όπως είναι αυτονόητο σε εκείνο το σημείο αποφάσισε ο Πρόεδρος του Σώματος, κ. Γιώργος Παπακώστας, την προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης και ακολούθησε η αποχώρηση των δύο δημοτικών συμβούλων της “ΛΑΣ” κ.κ. Βεργή Βαλασσά και Δανάη Γκούμα.

Έγινε και συζήτηση για το γήπεδο
Πριν την διακοπή είχαμε και …συζήτηση για το γήπεδο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ομιλία της Δημάρχου κας, Ευτυχίας Γαϊτανά – Αποστολάκη, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το σημερινό συμβούλιο γίνεται μετά από αίτημα της Δικέφαλος ΑΕ για την παρουσίαση της τεχνικής έγκρισης. Ως διοίκηση συνεχίζουμε τις ενέργειες που απαιτούνται, όπως αξίζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Στεκόμαστε δίπλα της ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα έργο που ενσαρκώνει τον προσφυγικό ελληνισμό και ταυτίζεται με την παράδοση των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας. Καλούμαστε να συμπορευτούμε με στόχο η ΑΕΚ να επιστρέψει στην φυσική της έδρα».
Ο πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Το καινούργιο σχέδιο και γήπεδο της ΑΕΚ, σέβεται τι λέει και τι υποδεικνύει η περιοχή, αλλά πιστοποιεί και επαναλαμβάνει αυτά που σας παρουσιάστηκαν. Ζητήσαμε να καταργηθούν οι παλιοί όροι δόμησης και να ισχύον οι καινούργιοι. Επειδή άκουσα διάφορες ερωτήσεις. Θέλω να ξεκαθαρίσω τι θα κάνει το σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Καλείται να εγκρίνει το σχέδιο του έργου με τον συντελεστή δόμησης 0.85, 22.5 ύψος μέτρα κτιρίου, ύψος στεγάστρου. Αυτό το εγκρίνει το Δ.Σ γιατί θα  υπάρχει  καινούργια μελέτη του καινούργιου νόμου. Στην οποία καλείται ο δήμος να πάρει θέση. Αυτό δεν είναι μια οικοδομική άδεια που θα έρθει η ΑΕΚ να χτίσει γήπεδο. Είναι ο σχεδιασμός του έργου. Θα εκδοθεί καινούργια οικοδομική άδεια, που θα έχετε την ευκαιρία, αν θέλετε να προσβάλλετε. Επίσης η υπογειοποίηση είναι διαφορετικό έργο. Ως διαδικασία ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Υπάρχει μια πρόταση. Για να προχωρήσει, συντάσσεται μια μελέτη, η οποία θα τύχει της δικής σας έγκρισης. Η περιφέρεια δέχεται μελέτες. Θα εκπονηθεί μελέτη, μετά στον δήμο, που θα τοποθετηθεί και τότε θα καταλήξει ο δήμος, η πολιτεία και οι θεσμοί τι θα γίνει».
Θετικά τοποθετήθηκε στη συνέχεια ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Χάρης Τομπούλογλου.

Η ψηφοφορία
Στην διάρκεια της ψηφοφορίας που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση οι 17 από τους 19 δημοτικούς συμβούλους τάχθηκαν υπέρ, ενώ διαφοροποιήθηκαν ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Παντελής Γρετζελιάς και η κα Βάσω Αγαγιώτου, όχι στο θέμα του γηπέδου αλλά της υπογειοποίησης που προβλέπεται από την περιοχή του σταθμού του ΗΣΑΠ στον Περισσό μέχρι το γήπεδο, για την οποία όπως τόνισαν δεν δόθηκε κάποια μελέτη σχετικά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ