Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σε εγρήγορση για το ΚΥΤ Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις


Η «δημοτική συνεργασία», η παράταξη που ηγείται ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Χρήστος Κορτζίδης, χαιρετίζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να απορρίψει ομόφωνα την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αργυρούπολης 400/150 kV του Α.Δ.Μ.Η.Ε. (θυγατρική της ΔΕΗ), σε πρόσφατη συνεδρίασή του.
Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξής: «Ο κίνδυνος παραμένει γιατί η θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτική. Επομένως χρειάζεται δράση από την περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους και τα κινήματα για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ που κρίνουν παράνομες τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις – τις οποίες προκλητικά εδώ και 7 χρόνια αγνοούν οι αρμόδιοι (Υπουργείο Περιβάλλοντος, ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ) – και βεβαίως να αποτραπεί κάθε προσπάθεια για επέκτασή τους.
Αξίζει να σχολιάσουμε τη βιασύνη ορισμένων (δημοτική αρχή Κωνσταντάτου – Λαϊκή Συσπείρωση) να εκδώσουν καταγγελίες κατά της Περιφερειακής αρχής πριν καν πληροφορηθούν τη θέση της για το θέμα. Ειδικότερα, θυμίζουμε ότι το Δεκέμβριο του 2013 στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο για το ΚΥΤ η παράταξη Κωνσταντάτου – Τσαρπαλή απέφυγε να πάρει θέση.
Όποιος ειλικρινά πιστεύει στο δίκαιο του αιτήματος άρα και του αγώνα ας ψάξει να βρει τον τρόπο να το δείξει με συγκεκριμένες πράξεις δυναμώνοντας τη συλλογική προσπάθεια των κατοίκων των πόλεών μας.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ