Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Σβήνουν τα κόκκινα φανάρια στη Μεταμόρφωση;

Δημοσιεύθηκε

στις


Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Μεταμόρφωσης θα έχουν παρατηρήσει ότι μετά το Καλοκαίρι, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, την Λ. Τατοΐου, έχουν κάνει την εμφάνισή τους οίκοι ανοχής. Αν και ήταν ένα θέμα που απασχολούσε σημαντικά την τοπική κοινωνία, δεν είχε τεθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.   
Μέχρι την πιο πρόσφατη όπου το έθεσε ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας. Μάλιστα, ο δήμαρχος είχε και ευχάριστα νέα να μοιραστεί με το ακροατήριο και το Σώμα, καθώς όπως δήλωσε ο εξαιρετικός ζήλος που δείχνει ο νέος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία που έχει μαζί του ο δήμος, οδηγούν στην εξάλειψη αυτών των φαινομένων.     Ο κ. Καρπέτας είπε σχετικά: «Υπάρχουν κατά μήκος της Λ. Τατοΐου τέσσερις οίκοι ανοχής – ενοχής με τον τίτλο «στούντιο» και ένα πέμπτο στην Εθνική Οδό. Χθες το βράδυ που πέρασα, καθώς προσπαθώ να περνάω για να παρατηρώ τι συμβαίνει, είδα με ευχαρίστηση ότι είναι κλειστά, όπως και αρκετά άλλα βράδια.
Πρέπει να σας πω ότι γίνεται μία πολύ σκληρή μάχη με δύσκολους όρους για να τελειώσει αυτή η ιστορία και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.  Πρέπει να το πω και δημόσια, ο νέος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος επιδεικνύει εξαιρετικό ζήλο και έχουμε άψογη και άριστη συνεργασία και μας βοηθάει καθοριστικά.
Ελπίζω σύντομα να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο το οποίο αποτελεί βαριά υποβάθμιση περιβαλλοντική, αισθητική, κοινωνική και βεβαίως αποτελεί ταυτόχρονα πολλαπλή εστία κινδύνων.»    
Ο δήμαρχος ενημέρωσε ακόμα ότι θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο γιατί όπως είπε: «Από  τον οίκο ανοχής που υπάρχει στην Εθνική Οδό υπεβλήθη εκ των υστέρων μία αίτηση, την οποία αρνούμαι να φέρω σε συζήτηση αν δεν εξαλειφτεί η παρανομία. Όταν θα έρθει η ώρα, και αν θέλετε προετοιμαστείτε, θα φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έχουμε υποχρέωση, κανονιστικό πλαίσιο – πέραν του νομίμου – γιατί μπορεί ο δήμος να το κάνει πιο αυστηρό. Εκείνο που δεν μπορεί να αποκλείσει είναι να ανεχτεί το βάρος ενός τέτοιου …ευαγούς.»

Μόνο η «ΛΑΣ» τοποθετήθηκε
Μετά τον Δήμαρχο ο μοναδικός που ζήτησε να παρέμβει ήταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μεταμόρφωσης, κ. Μανώλης Πετάσης, όμως ο Πρόεδρος του Σώματος, κ. Θοδωρής Σφυρής παρενέβη και ζήτησε να μην «ανοίξει» το θέμα, καθώς θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης.
Με αυτήν την δήλωση του Προέδρου φάνηκε να… ανακουφίζονται και οι περισσότεροι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς αν και σε άλλα θέματα δεν τους ενδιέφερε το τυπικό της διαδικασίας, σε αυτό συμφώνησαν αμέσως με την θέση του κ. Σφυρή.
Έστω και στην μικρή παρέμβαση που του επετράπη ο κ. Πετάσης πρόλαβε να δηλώσει ότι «η πορνεία είναι νόμιμη. Αν δεν κάνω λάθος το ΄99 επί Σημίτη νομιμοποιήθηκε ως επάγγελμα. Μάλιστα βρήκα πρόσφατα ένα δημοσίευμα ότι στην Γερμανία έχουν φτάσει στο σημείο, με κρατική επιχορήγηση, να λειτουργεί διαδικτυακή πορνογραφία. Επιχειρηματικότητα με ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες. Είπατε ότι θα θέσετε ένα πιο αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο. Δηλαδή, αν πάτε με το νόμο, πάλι δεν θα αποφύγετε την λειτουργία τους.»
Σε εκείνο το σημείο, επειδή φάνηκε, ότι πάει να «ανοίξει» η συζήτηση ο Πρόεδρος ήταν κάθετος και αφού διέκοψε τον κ. Πετάση, προχώρησε στο επόμενο θέμα, λέγοντας ότι θα συζητηθεί διεξοδικά σε προσεχή συνεδρίαση.     

Διαβάστε και τις θέσεις που είχε εκφράσει προσφάτως η παράταξη του κ. Σαραούδα για το ζήτημα:

“Με ανάπτυξη μπαίνει φρένο στους οίκους ανοχής”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ