Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Π. Σκουρλέτης: “Μόνιμες προσλήψεις, όχι στην «ομηρία» των συμβασιούχων”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα συμπαράστασης του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία στον απεργιακό αγώνα της ΠΟΕ–ΟΤΑ, η οποία πραγματοποιεί 24ωρη απεργία διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους δήμους, μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (Β1), Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε την ανάγκη για ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, για ισχυρούς δήμους, ώστε να μπορούν να επιτελούν τον κοινωνικό τους ρόλο και να στηρίζουν τους δημότες τους, με προστασία των δημόσιων χαρακτηριστικών τους, ενάντια στην πολιτική λογική της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους.

 

Προϋπόθεση για ισχυρή Αυτοδιοίκηση, πρόσθεσε, είναι “οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στην πρακτική της διαχρονικής ομηρίας των συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα, πάγιων και διαρκών αναγκών”.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στάθηκε επίσης, στην επιτακτική ανάγκη “επαναφοράς της διάταξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ένδικα μέσα, την οποία κατάργησε η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγώντας σε μαζικές απολύσεις. Την επαναφορά διεκδικούν και οι εργαζόμενοι, έτσι ώστε να μην υποχρεούνται οι δήμοι να ασκήσουν έφεση σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους ως προς τη σχέση εργασίας τους”.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ