Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Πόλεμος στην “Ένωση Δημοτών”

Δημοσιεύθηκε

στις


Το δρόμο της διάσπασης φαίνεται ότι έχει πάρει η δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας «Ένωση δημοτών». Πιο συγκεκριμένα, κρίνοντας από το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που εξέδωσαν ο επικεφαλής του Συνδυασμού, κ. Λύσσανδρος Γεωργαμλής και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Χρήστος Κοπελούσος, οι δύο άνδρες δύσκολα θα συνεχίσουν υπό την ίδια σκέπη.  
Πριν παραθέσουμε τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών θυμίζουμε ότι η «Ένωση Δημοτών» είναι η μετεξέλιξη της παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» που ηγείτο ο κ. Χάρης Τομπούλογλου και ο οποίος αποχώρησε στις αρχές του 2014, μετά την εμπλοκή του στην γνωστή υπόθεσή εκβιασμού, με την ιδιότητα του Προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».   
Στα …φρέσκα κουλούρια, η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Γεωργαμλή και τον κ. Κοπελούσο είχε ως αφορμή την πρωτοβουλία του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και του ΠΑΟ να ανακοινώσει την νέα οργανωτική δομή της παράταξης χωρίς να συμπεριλάβει σε αυτήν ούτε τον κ. Κοπελούσο, ούτε και τον έτερο δημοτικό σύμβουλο του Συνδυασμού, κ. Γιάννη Τομπούλογλου.

Η πρώτη αντίδραση Κοπελούσου
Μετά από την παραπάνω κίνηση του κ. Γεωργαμλή, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ένωση Δημοτών», κ. Χρήστος Κοπελούσος έκανε την εξής δήλωση για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Παράταξης που συμμετέχει: «Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, η εμπειρία μου, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση στη περιοχή μας, μου έχει δείξει ότι για να θεωρείται μια δημοτική παράταξη  σοβαρή με όραμα και στόχους, θα πρέπει να λειτουργεί με αρχές και κανόνες.                     
Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε και ανήκουμε στην Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Ένωση Δημοτών, θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας, θέλουμε τον δήμο μας πρότυπο νοικοκυριού και δημοκρατίας.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν είμαστε όλοι ενωμένοι.
Κινήσεις όπως αυτή,  της αυθαίρετης ανακοίνωσης που έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης μας για την εσωτερική οργανωτική μας δομή, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και συγκατάθεση των εκλεγμένων από το λαό δημοτικών και τοπικών συμβούλων μας (των μοναδικών που αναγνωρίζονται από το Καλλικρατικό νόμο ότι συγκροτούν την παράταξη και την εκπροσωπούν) δείχνουν ότι κάποιοι χρησιμοποιούν την παράταξη μας για την εξυπηρέτηση προσωπικών η άλλων ενδεχομένως συμφερόντων.
Προσωπικά ως μέλος της «Ένωσης Δημοτών» και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου εκφράζοντας τις απόψεις και άλλων συναδέλφων μου, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διασπάσει την παράταξη για την οποία αγωνιστήκαμε όλοι μαζί.»

Η απάντηση Γεωργαμλή
Ο επικεφαλής της «Ένωσης Δημοτών», κ. Γεωργαμλής, αφού άφησε να περάσουν κάποιες ημέρες απάντησε στην δήλωση που μόλις διαβάσατε του δημοτικού του συμβούλου αναφέροντας τα εξής: «Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Κοπελούσος, έκανε, με το περιεχόμενο δήλωσής του και επίσημα γνωστό, αυτό που όλοι στην πόλη μας γνωρίζουν. Ότι δηλαδή βρίσκεται ουσιαστικά εκτός της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ.
Δεν θα ασχοληθούμε με τα όσα έγραψε. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως επιθυμεί η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών της.
Η επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν τα όργανα της παράταξης, γίνεται με βάση τη διάθεση προσφοράς τους, τη σχέση εμπιστοσύνης και την ανιδιοτέλεια.
Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ δεν λειτουργεί με παλαιοκομματικά πρότυπα και κομματικές ταυτότητες. Και όποιοι δεν συμφωνούν με τις θεμελιώδεις αρχές μας, δεν έχουν θέση στην παράταξη, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ.»

Χ. Κοπελούσος: «Ψυχραιμία στον κ. Γεωργαμλή και στον «καθοδηγητή» του»
Ο κ. Κοπελούσος απάντησε άμεσα στον κ. Γεωργαμλή τονίζοντας ότι δεν θα είναι τόσο εύκολη η αποπομπή του από την παράταξη, ενώ έστειλε μήνυμα στον επικεφαλής του αλλά και στον «καθοδηγητή» του.
Αναλυτικά, η απάντηση του Χρήστου Κοπελούσου στη δήλωση του κ. Γεωργαμλή είναι η εξής: “Είδα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του κύριου Γεωργαμλή που με αφορά, ο οποίος μάλλον,  αγνοεί το τι προβλέπει ο Καλλικρατικός νόμος για την αποπομπή ενός δημοτικού συμβούλου από μια δημοτική παράταξη.
Με τον κύριο Γεωργαμλή, με τα έργα και τις ημέρες του, θα ασχοληθεί εν καιρώ το αρμόδιο όργανο της παράταξης, δηλαδή οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Μέχρι τότε συνιστώ στον κύριο Γεωργαμλή και τον “καθοδηγητή” του υπομονή και ψυχραιμία…»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ