Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ομαδική παραίτηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Την παραίτησή τους από το ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν μέλη από την Οργάνωση Μελών και από την Οργάνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής.
Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:
“Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς τον οποιοδήποτε δισταγμό.    Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων και των συνεδριακών αποφάσεων . Έτσι γίνεται ακόμα πιο προκλητική  η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη , του μεγαλειώδους ΟΧΙ.
Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, δηλαδή της ΚΕ στις 30/7, που καλούσε σε σύγκληση συνεδρίου πριν τις εκλογές.
Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ,  σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.
Όλοι εμείς που υπογράφουμε δεν είμαστε υπέρ της πολιτικής αποστράτευσης. Συνεχίζουμε στο δρόμο του καταστατικού για την ¨ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων, των δυνάμεων της κοινωνικής καταστροφής¨. Ο αγώνας συνεχίζεται.
 
Παπαδόπουλος Κώστας
Μαριόλη Ελένη
Μπαρδούλη Σούλα
Σαρακηνός Πάνος
Λαμπράκης Φώτης
Μανώλας Γιάννης
Μπάρκας Δημήτρης
Παπαβασιλείου Ελένη
Μπίζας Χάρης
Λεκίδου Κυριακή
Δρακάκη Αργυρώ
Μακελαράκης Πάνος
Φέτση Καίτη
Σκαρίμπας Θάνος
Χαλιώτης Βασίλης
Λιτσάκος Λευτέρης
Ζάππη Βασιλική

Νεολαία
 
Καζάνη Έρρικα
Κολυτάς Άρης
Κολυτάς Νίκος
Κουλαυτάκη Αφροδίτη
Λεχρή – Κοτρώνη Έλενα
Μπαχαράκης Άκης
Παπαβασιλείου Παύλος
Παπαδοπούλου Ελένη
Παπαδοπούλου Χριστίνα
Παπουτσή Ναταλία
Φίντζος-Βαβλής Τάσος
Χρηστίδης Ιορδάνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ