Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μπάμπαλος και παρατάξεις σχολιάζουν το συνέδριο

Δημοσιεύθηκε

στις


Με εξαιρετικό ενδιαφέρον η αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παρακολούθησε τις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Το συνέδριο διεξήχθη σε μια άκρως κρίσιμη συγκυρία για την Αυτοδιοίκηση:
εν μέσω αντιδράσεων για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων,
στην έναρξη των διαδικασιών του διαλόγου για την αναθεώρηση του Καλλικράτη, την μαζική απαίτηση των δήμων (ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής) για άμεσες προσλήψεις κυρίως στις ανταποδοτικές υπηρεσίες,
και, βέβαια, το πάγιο αίτημα των δημάρχων για θεσμική και οικονομική θωράκιση των ΟΤΑ.
Παρόντες στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παντελής Βλασσόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος, Δημήτρης Ταβουλάρης, οι αντιδήμαρχοι της πόλης, Μαριάννα Ζούρου, Νίκος Μπαρμπούνης και Ηλίας Μοσχονάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μαίρη Αρώνη, Μαρία Παντερή, Δημήτρης Κεϊμπίνος, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Νίκος Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Ηλίας Λοΐζος.

Νίκος Μπάμπαλος: «Θετικές οι εξαγγελίες, κάτι παραπάνω στις προσλήψεις»
«Χαιρετίζουμε τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, αλλά και την αναγνώριση της ανάγκης για οικονομική και θεσμική θωράκιση των δήμων. Θετική και η προβλεπόμενη απελευθέρωση των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ένα αίτημα που είχε βάλει με ένταση και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Θα περιμέναμε, βέβαια, ο υπουργός να μην μας περιορίσει στις προσλήψεις συμβασιούχων αλλά να μας επιτρέψει να πάρουμε μόνιμο προσωπικό. Εν πάση περιπτώσει, περιμένουμε να δούμε εάν όλα αυτά θα γίνουν πράξη, με αισιοδοξία, όχι όμως με εφησυχασμό», σχολιάζει για τα αποτελέσματα του συνεδρίου ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Παντελής Βλασσόπουλος: «Καθόλου ενθαρρυντικό το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης»
«Η εισήγηση που έκανε ο υπουργός δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γνωρίζετε, έκοψαν το 50 – 60% των πόρων της Αυτοδιοίκησης. Η νέα κυβέρνηση, μολονότι ήρθε με ελπίδα, η πρώτη ενέργεια που έκανε ήταν να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων. Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν γνωρίζουμε δε τι άλλο μπορεί να προκύψει», η δήλωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παντελή Βλασσόπουλου.

Δημήτρης Ταβουλάρης: «Μακριά από τα προβλήματα του πολίτη»
«Το συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα την «Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες μπροστά» δεν μπορεί να βάλει τους πολίτες μπροστά, όταν γίνεται μακριά από τους πολίτες, όχι μόνο λόγω χώρου που επιλέχτηκε να διεξαχθεί, αλλά λόγω του ότι είναι μακριά από τις ανάγκες, τις αγωνίες και τις απαιτήσεις τους για να μπει τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική», το αντίστοιχο σχόλιο του Δημήτρη Ταβουλάρη.

Δημήτρης Σπηλιόπουλος: «Δεν πήραμε τις απαραίτητες απαντήσεις»
«Δυστυχώς δεν πήραμε από τον κ. Βούτση τις απαραίτητες απαντήσεις και εγγυήσεις σχετικά με την ΠΝΠ η οποία αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Ασαφείς και χωρίς χρονικό ορίζοντα οι υποσχέσεις της κυβέρνησης. Από μια νέα κυβέρνηση θα περιμέναμε ένα πλάνο, έναν προγραμματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με χαρακτηριστικά αποκέντρωσης και μικρότερης κρατοκεντρικής παρέμβασης με σκοπό την αναβάθμιση της καθημερινότητας του δημοτη, την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων απασχόλησης δίνοντας στους δήμους συγκεκριμένες αρμοδιότητες και πόρους», τονίζει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Πατούλης: Το Συνέδριο είναι ευκαιρία για νέο ξεκίνημα

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ