Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Πυρά Ταστάνη για την παραχώρηση στη Μητρόπολη

Δημοσιεύθηκε

στις


Έντονη είναι η αντίδραση και της παράταξης “Ανατροπή στη Γλυφάδα” του Τάσου Ταστάνη για τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου στη Μητρόπολη Γλυφάδας.
Με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει έωλη την παραχώρηση και δηλώνει τη ριζική της διαφωνία, αφού η παραχώρηση αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπως αναφέρει και χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα για το Δήμο Γλυφάδας.
Αρχικά, στην ανακοίνωση που έχει τίτλο η «δημοτική περιουσία δε χαρίζεται» η παράταξη καταγγέλλει αντιδημοκρατικό κλίμα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με «κλακαδόρους» και αποδοκιμασίες ειες βάρος Δημοτικών Συμβούλων που είχαν αντίθετη άποψη και σημειώνει πως ο κ. Ταστάνης σε όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης του «δεχόταν λεκτικούς προπηλακισμούς από τους παρευρισκόμενους χωρίς την παραμικρή προστασία εκ μέρους του προέδρου». Σχετικά με την απόφαση τονίζεται πως, πέρα από το γεγονός της έλλειψης νομικής γνωμοδότησης για τη νομιμότητά της, παραχωρείται ένα οικόπεδο ιδιαίτερης αξίας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης,  η αντικειμενική αξία του οποίου ξεπερνάει τα 1,7 εκατ. ευρώ.
«Είναι προφανές ότι ο Δήμος είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει είτε άμεσα είτε έμμεσα (με πώληση) αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο για την ικανοποίηση σημαντικών κοινωνικών αναγκών που έχει ζωτική ανάγκη ο Δήμος μας και πρωτίστως τα πληττόμενα στρώματα των συμπολιτών μας. Αντί αυτού ο κ. Δήμαρχος θεώρησε προτιμότερο να ικανοποιήσει αίτημα της μητρόπολης για τη δωρεάν παραχώρησή του με σκοπό την ανέγερση Μητροπολιτικού Μεγάρου» τονίζει η παράταξη του κ. Ταστάνη.

Διαβάστε και την ανακοίνωση της παράταξης του πρώην Δημάρχου, κ. Κόκκορη για το θέμα

Καταγγελία για την παραχώρηση οικοπέδου στη Μητρόπολη

Και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Βρήκε «σπίτι» η Μητρόπολη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ