Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η… μάχη του «σταυρού» στην Αττική – «Κλειδώνουν» οι λίστες μέσα στο Δεκέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ρίχνουν το βάρος τους στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του 2023.

Η επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Αργύρη έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την ανεύρεση των κατάλληλων υποψηφίων, με στόχο οι «πράσινες» λίστες να πάρουν το πράσινο φως από την Κεντρική Επιτροπή στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι στα ψηφοδέλτια θα μπουν παλιά και νέα πρόσωπα που έχουν δυναμική στην κοινωνία, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κάλπη.

Τα ραντεβού έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα με πρόσωπα που έχουν δείξει ενδιαφέρον να συνδράμουν την προσπάθεια και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι σύντομα θα παραδοθούν στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στον επόμενο μήνα το σύνολο των υποψηφίων για δύο λόγους:
1.     Η οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα αποτέλεσμα της απογραφής
2.     Γίνονται διεργασίες με προσωπικότητες που θα κάνουν τη διαφορά και η υποψηφιότητα τους θα «κλειδώσει» την τελευταία στιγμή.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πορεύεται το ΠΑΣΟΚ που ναι μεν μπορεί να έχει χάσει τη δημοσκοπική του ορμή, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για υψηλά ποσοστά που θα το καταστήσουν ρυθμιστή των εξελίξεων.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το βάρος πέφτει σε ονόματα με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν σε ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι λίστες με τα ονόματα εμπλουτίζονται καθημερινά και η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι παλιοί και νέοι υποψήφιοι θα δώσουν τη «μάχη» απέναντι στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και η έκβαση θα είναι θετική.

 

Α’ Αθηνών

Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι το μεγάλο φαβορί για την Α’ Αθηνών και έχει ως στόχο την επανεκλογή του, αλλά αυτή τη φορά το βέβαιο είναι ότι δεν «παίζει μπάλα» μόνος του.

Ο Παύλος Γερουλάνος δείχνει να έχει δυναμώσει, καθώς λόγω της εκλογής του στο δήμο της Αθήνας έχει φτιάξει παντού πυρήνες και έχει αποκτήσει πλέον μια σημαντική δυναμική.

Στην ίδια περιφέρεια μεταξύ άλλων θα δώσουν τη μάχη του «σταυρού» ο Δημήτρης Οικονόμου, η Ζέφη Δημαδάμα, η Ρωξάνη Μπέη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, η Σοφία Πουλοπούλου  και η Χριστίνα Μανωλοπούλου.

 

Βόρειος Τομέας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επενδύσει στον Βόρειο Τομέα στον οποίο μεγάλο φαβορί είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Δυναμικά στο παιχνίδι έχουν μπει η Μιλένα Αποστολάκη, η Κατερίνα Μπατζελή, η Έφη Χαλάτση και η Ρένια Ζαρκαδούλα.

Δυνατές υποψηφιότητες θεωρούνται και αυτές του Παναγιώτη Βλάχου, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, του Παναγιώτη Γκανιάτσου και του Μόσχου Κορασίδη.

 

Νότιος Τομέας

Η Τόνια Αντωνίου που πήρε τη θέση της Φώφης Γεννηματά ως βουλευτής στο Νότιο Τομέα έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά η μάχη θα είναι σκληρή.
Σταυρό μεταξύ άλλων διεκδικούν ο Παύλος Χρηστίδης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Γιάννης Αμοιρίδης, η Κατερίνα Βαλαβάνη, η Μαρία Τσέλιου και η Αναστασία Σημιτροπούλου.

 

Δυτικός Τομέας

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ως βουλευτής παραμένει φαβορί, αλλά αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ πιο έντονος. Υποψηφιότητα θα θέσουν μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις Θανάσης Κατερινόπουλος, ο Γιώργος Δρούγκας και ο Ηρακλής Δρούλιας.

 

Ανατολική Αττική

Κομβικής σημασίας θεωρείται η Ανατολική Αττική για το ΠΑΣΟΚ, λόγω του ότι στις εκλογές του 2019 δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου που εκλεγόταν χρόνια μάλλον δεν θα είναι υποψήφια και στην περίπτωση που εκλεγεί βουλευτής, προβάδισμα φαίνεται να έχει ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστουδουλάκης.

Υποψηφιότητα θα θέσουν μεταξύ άλλων ο Σπύρος Βρεττός, Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο Σωτήρης Ζώτος, ο Γιαννης Σμέρος, η Βάσια Αναστασίου, ο Παντελής Ασπραδάκης και η Μαρία Ναβροζίδου.

 

Δυτική Αττική

Στη συγκεκριμένη περιφέρεια όλα είναι ανοικτά και η επιτροπή ψηφοδελτίων ακόμη αναζητά υποψήφιους οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά.
«Κλειδωμένες» πάντως θεωρούνται οι υποψηφιότητες  του Ηλία Λιβάνη, της Ελπίδας Χονδρίδου, του Δημήτρη Στάμου και του Μηνά Αναστασάκη.

 

Α’ Πειραιώς

Η εικόνα είναι ακόμη ρευστή στην Α’ Πειραιώς και το ΠΑΣΟΚ αναζητά μια δυνατή υποψηφιότητα που θα κάνει τη διαφορά όπως για παράδειγμα του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα.

Από εκεί και πέρα δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται μόνον οι υποψηφιότητες του Βασίλη Κατσαφάδου και του Λευτέρη Χρυσοφάκη.

 

Β’ Πειραιώς

Δύσκολη υπόθεση η Β’ Πειραιώς, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να αναζητά υποψήφιους που θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση.
«Κλειδωμένες» θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Δημήτρη Λιντζέρη, του Δημήτρη Κατσικάρη, του Γιάννη Διαμαντίδη και της Μαρίας Γιαννακάκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ