Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (26/11) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

Δείτε αναλυτικά:

  • Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια από τις 11:00 έως τις 20:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Επίσης τη Δευτέρα 28/11/2022, στο πλαίσιο της Cyber Monday οι επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων για online αγορές.

 

  • Food pass προσεχώς με την κυβέρνηση να ετοιμάζει μία επιταγή για αγορά από τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και να στηριχθούν τα νοικοκυριά τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το ποσό της επιδότησης που πιθανότατα θα φτάνει έως και τα 100 ευρώ θα αφορά τα προϊόντα του «καλαθιού». Η χορήγησή της θα γίνει βάσει αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων, ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.

 

  • Αύξηση 23,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Σεπτέμβριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021, έναντι αύξησης 39,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2021 με το 2020. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή προήλθε: α) από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας (Αύξηση κατά 23,7% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης και κατά 8% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατομείων) και β) από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών (αύξηση κατά 34,2% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς και κατά 7,1% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς).

 

  • Πρώτη θέση για την Ελλάδα στην ΕΕ για τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στην καινοτομία την 3ετια 2018-20. Όπως αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης: «Μια νέα σημαντική πρωτιά για την Ελλάδα στην ΕΕ: σύμφωνα με την Eurostat, έχει το υψηλοτερο ποσοστό (73%) επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην καινοτομία την 3ετια 2018-20! Εύγε Χρίστο Δήμα!».

 

  • Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια μικροοφειλέτες του ΕΦΚΑ, με χρέη έως και 5000 ευρώ εκτιμάται ότι μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση οφειλών των έως 24 δόσεων, όπως αυτή προβλέπεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι με δόση έως και 210 ευρώ το μήνα, θα μπορούν να διακανονίσουν μέσα σε δυο χρόνια τις οφειλές τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ