Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Παρέμβαση Καρπέτα για το πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής

Δημοσιεύθηκε

στις


Έκκληση προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και στους πολίτες γενικότερα απηύθυνε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, στην περίπτωση που γνωρίζουν κάποιο άτομο να βρίσκεται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας να ενημερώσουν την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής.
Ο Δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά, με αφορμή την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος από το Σώμα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: “Τα άτομα ακραίας ένδειας συνήθως έχουν πρόσθετη αδυναμία, και να πληροφορηθούν και να πάνε να συμπληρώσουν φόρμες συμμετοχής στο πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής. Κάνω έκκληση προς πάντες. Άνθρωποι που είναι αδύναμοι και δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ για αυτό το πρόγραμμα, αν τους εντοπίσετε, δώστε στις Κοινωνικές Υπηρεσίες τις πληροφορίες να τους πλησιάσουν και να ενδιαφερθούν για λογαριασμό τους.
Θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να μην μείνει κάποιος άνθρωπος που τηρεί τις προϋποθέσεις, χωρίς να ενταχθεί στο πρόγραμμα.”
Να διαδώσει το πρόγραμμα μέσω ενημερωτικών ανακοινώσεων, φυλλαδίων και άλλων τρόπων προβολής ζήτησε από τον δήμαρχο ο κ. Βασίλης Καραβάκος, επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών” και ο κ. Καρπέτας διαβεβαίωσε ότι “θα κάνουμε ότι μπορούμε από αυτήν την άποψη, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που και να τους δώσεις να το διαβάσουν, δεν το αντιλαμβάνονται” και κάλεσε ξανά το Σώμα να βοηθήσει όταν πέφτει στην αντίληψή του κάποια σχετική υπόθεση.  

Παράταση κοινωνικών δομών
Στην ίδια συνεδρίαση ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης έκανε γνωστό ότι οι Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στο δήμο Μεταμόρφωσης και στους Δήμους Ηρακλείου, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας θα παραταθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η αρμόδια υπουργός, κα Θεανώ Φωτίου, σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, δεν του απέκλεισε το ενδεχόμενο, μετά από την αξιολόγηση που θα γίνει, κάποιες από τις δομές αυτές να συνεχιστούν και μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνία.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ