Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παρέμβαση Αγοραστού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών

Δημοσιεύθηκε

στις


Ανακοίνωση για το ελληνικό ζήτημα εξέδωσε η Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες. Στις εργασίες της Συνόδου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας:
“Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Επιτροπή των Περιφερειών, ο κορυφαίος  αυτός ευρωπαϊκός θεσμός της Αυτοδιοίκησης παίρνει την πρωτοβουλία και συζητά σήμερα στην Ολομέλεια του,  το Ελληνικό ζήτημα.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία στο σύνολό της θεωρεί ότι  στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να αναδειχθεί η σοβαρότητα του μεγάλου αυτού θέματος που αφορά τόσο την Ελλάδα και τον λαό της όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση,  στην  κοινή πορεία  των πολιτών της  προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Σας διαβεβαιώνουμε επίσημα  ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί και επιδιώκει τη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό εξάλλου εκφράστηκε τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην κοινή δήλωση που ακολούθησε στην προχθεσινή έκτακτη σύγκλιση  του συμβουλίου των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Για να υλοποιηθούν αυτές οι επιλογές  απαιτείται η άμεση κατάληξη σε βιώσιμη  συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. Μια συμφωνία που  η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει, την άμεση ρευστότητα των τραπεζών και ότι άλλο απαιτείται, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή της  Ελλάδας και παράλληλα να διασφαλιστεί η δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της απέναντι στα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης.
Αυτό απαιτεί την από κοινού διαμόρφωση ολοκληρωμένου  αναπτυξιακού σχεδίου, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων   που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας καθώς επίσης και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους  ώστε  να βρεθεί ο πιο πρόσφορος τρόπος για την ορθή διαχείρισής του.
Η Επιτροπή των Περιφερειών, εκφραστής των τοπικών κοινωνιών της Ευρώπης που έχει ως βασική  πολιτική της τηνεδαφική και κοινωνική συνοχή, πρέπει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω κρίσιμοι στόχοι που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το οφείλουμε στην κοινή μας ιστορία, στον κοινό πολιτισμό και στους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι έννοιες ταυτόσημες.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ