Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Παν. Μανούρης: “Αιφνιδιαστική και αναίτια η επίθεση της δημάρχου στην αντιπολίτευση”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση-καταπέλτη κατά της δημάρχου εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ν. Ιωνίας “Δημιουργία Αλληλεγγύη” για τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δ.Σ. (25/5).

Η δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Μανούρη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την δήμαρχο κα Θωμαΐδου πως δεν επιθυμεί ευρύτερες συναινέσεις για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ενώ αναφέρει μία σειρά από ερωτήματα και διαπιστώσεις που έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο τελευταίο Δ.Σ. χωρίς ωστόσο να λάβουν τις ανάλογες απαντήσεις.

Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην αποχώρηση τόσο της ίδιας της παράταξης όσο και της “Ενότητας για την Ν. Ιωνία” από το τελευταίο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιφνιδιαστική και αναίτια επίθεση της δημάρχου προς όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Δημιουργίας Αλληλεγγύης”: 

“Καίρια ζητήματα που προκύπτουν με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων και των καταστημάτων εστίασης στη Νέα Ιωνία, μετά τη λήξη της καραντίνας, έθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 25 Μαΐου οι Σύμβουλοι της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”. 

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά και παρά το συναινετικό κλίμα που υπήρξε αρχικά , η Δήμαρχος με μία αναίτια εμπρηστική στάση  πυροδότησε αντιδράσεις και εν τέλει αποχώρηση παρατάξεων της αντιπολίτευσης πριν την ψηφοφορία, δείχνοντας για μία ακόμη φορά πως δεν επιθυμεί ευρύτερες συναινέσεις για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

O επικεφαλής της παράταξης  Παναγιώτης Μανούρης αναφερόμενος στο θέμα των επιχειρήσεων εστίασης είπε ότι είναι προφανές πως λόγω της πανδημίας οι επιχειρηματίες της Νέας Ιωνίας έχουν πληγεί και εκτός από τα κλασσικά μέτρα που έλαβε η Πολιτεία μπορούμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην πόλη. “Θα θέλαμε όμως -πρόσθεσε- διευκρινήσεις πάνω στο τι περιθώρια οικονομικά έχουμε ως Δήμος να βοηθήσουμε. Είναι γεγονός ότι η διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε δεν κατέληξε σε άμεσο αποτέλεσμα κι αυτό οφείλεται και στις Υπηρεσίες -όπως είπε και ο κ. Χατζησαββίδης- που δείχνουν μία αβελτηρία και δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν εύκολα επεξεργασίες στοιχείων. Ωστόσο , ως παράταξη είμαστε σύμφωνοι στο να συνεχίσει η Διαπαραταξιακή Επιτροπή να κάνει τη δουλειά της”.
“Υπάρχει έντονος προβληματισμός από την πλευρά μας, είπε χαρακτηριστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Μίλτος Καναβός, για το πώς θα διατηρηθεί η καθαριότητα στο επίπεδο που είναι αναγκαίο. Ειδικά τώρα με την πανδημία, επιβάλλεται να λυθεί οριστικά το θέμα”.  Το ερώτημα που έθεσε και απασχολεί ευρύτερα την πόλη διατυπώθηκε ως εξής: Τι ενέργειες θα κάνει η Δημοτική Αρχή, ώστε τόσο τα σχολεία μας όσο και η πόλη ολόκληρη να θωρακιστούν από πλευράς απολυμάσνεων και καθαριότητας του Δημόσιου χώρου;

Αναφερόμενος στον αναγκαίο ευπρεπισμό της Νέας Ιωνίας ο κ. Καναβός είπε: Όσοι κυκλοφορείτε – είμαι βέβαιος ότι έχετε διαπιστώσει – την άσχημη αισθητική εικόνα της πόλης μας. Το βαθμό ρύπανσης που επικρατεί σε πάρα πολλά σημεία και ιδιαίτερα: γέφυρα σταθμού Πευκάκια και σταθμού Νέας Ιωνίας, υπόγειες διαβάσεις, διάβαση τροχονόμου, πρώην Ι.Κ.Α., έξω από τα σχολεία, Παναιτώλιο και λοιπά, διαπιστώνει κανείς τη βρωμιά από τα υπολείμματα αφισών , αυτοκόλλητων, τα βαψίματα με συνθήματα σε  μικρές και μεγάλες επιφάνειες, το έντυπο υλικό προεκλογικού χαρακτήρα, τους τοίχους (μικροί κ μεγάλοι) με γκράφιτι κακής ποιότητας. Διαπιστώνει επίσης  κτίρια “γραμμένα”, αγάλματα με αυτοκόλλητα, πινακίδες σε πασσάλους και οτιδήποτε μπορεί να προκαλεί οπτική ρύπανση.

Παρόμοια ζητήματα έθεσε και η Δημοτική μας Σύμβουλος Αναστασία Κλάρα, που αναφέρθηκε στο Άλσος Παλαιολόγου και ρώτησε αν -πέρα από τον καθαρισμό και την απολύμανση του-  υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για την ανάπλαση και αξιοποίηση αυτής της περιοχής. Επίσης η κ. Κλάρα ξαναέθεσε το θέμα με τις ταμπλέτες που δικαιούνται οι μαθητές λέγοντας: Έχετε σκεφτεί ότι κάποιοι που έχουν δυο τρία παιδιά στο σπίτι, έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα και ίσως θα πρέπει να διευκολυνθούν; Να διεκδικήσετε βοήθεια έστω γι’ αυτούς; Και τι θα κάνετε με  τους φοιτητές της πόλης μας;

Αναφορικά τέλος με το ζήτημα που ανέκυψε με τα πολιτιστικά σωματεία της πόλης και τη στέγασή τους η κ. Κλάρα ρώτησε αν θα παραχωρηθούν ξανά οι αίθουσες των σχολείων μεχρι τέλος Ιουνίου κι αν ναι από πότε;   
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Χρήστος Αναμουρλόγλου επανήλθε σε προηγούμενη ερώτησή τους σχετικά με το ίδρυμα Βυζίου λέγοντας: “Σε συνέχεια ερώτησής μου από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν έρευνας, διαπίστωσα, ότι το σχολικό έτος 2017-2018 και όχι τα έτη 2017 2018 που ανέφερε η Δήμαρχος -ούτε αυτή τη βασική λεπτομέρεια δεν γνώριζε- μπορούσε να καταβληθεί μέχρι τα τέλη του 2019. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα. Έφυγε το έτος και έπρεπε να αλλάξει η νομιμοποίηση του διοικητικού συμβουλίου. Η οποία και ολοκληρώθηκε πολύ σύντομα,  ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020. Έκτοτε πάλι η Δήμαρχος δεν έδωσε εντολή και καταβολή των ποσών στους δικαιούχους μαθητές. Γιατί; Η απάντηση της Δημάρχου ήταν ότι πρόκειται για παράλειψη που οφείλεται στο φόρτο υποχρεώσεων που είχε η νέα Δημοτική αρχή. Πρόσθεσε μάλιστα πως “σκοπεύει να κάνει  μια εκδήλωση για να τιμηθούν τους μαθητές, όταν το επιτρέπει η νέα κατάσταση που ζούμε”.

Παρά  όμως το συναινετικό κλίμα που επικρατούσε στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης η Δήμαρχος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και αναίτια σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκπλήσσοντας με το κρεσέντο της ακόμη και τους δικούς της συμβούλους και κατηγορώντας ως και τον πρόεδρο του Δ.Σ. ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Η κ. Θωμαϊδου έδειξε για μία ακόμη φορά σαν να βρισκόταν εκτός αιθούσης και επιτέθηκε σε όλους όσους συμφώνησαν με την πρότασή της, πυροδοτώντας αντιδράσεις τόσο στην παράταξή μας “Δημιουργία Αλληλεγγύη”όσο και στην “Ενότητα” που αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας αμέσως από τη συνεδρίαση.

Για την Δημοτική Παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Ο Επικεφαλής

Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χριστοδούλου Βασίλειος – Καναβός Μιλτιάδης – Τσομπάνογλου Φώτιος – Λάμπρου Χαράλαμπος – Λαζαρίδης Ιωάννης – Κλάρα Αναστασία – Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος – Σκευοφύλαξ Σωτήριος – Αναμουρλόγλου Χρήστος – Τσιακαλάκης Γεώργιος – Αγγελακοπούλου Αναστασία Ελένη – Στέφας Γεώργιος – Ναϊσίδου Σοφία – Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ