Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Ο Μανώλης Γραφάκος πήρε το …όπλο του

Δημοσιεύθηκε

στις


Ξεσπαθώνει ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης κ. Μανώλης Γραφάκος ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εις βάρος του.

Η δήλωση του κ. Γραφάκου έχει ως εξής:
«Εδώ και επτά χρόνια, σταθερά από το δεύτερο εξάμηνο του 2007, δέχομαι, αρχικά από όσους από τότε με αντιπολιτεύονταν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και μίσος και στη συνέχεια από το σημερινό Δήμαρχο κο Στεργίου, τα φερέφωνά του και τα παπαγαλάκια του, τόνους λάσπης, ωκεανούς λάσπης με αμφισβήτηση της ηθικής μου και της εντιμότητάς μου. Η λασπολογία αυτή, έγινε αιτία η παράταξη που ήμουν επικεφαλής να ηττηθεί στις εκλογές του 2010 και του 2014. Η λασπολογία σε θέματα ηθικής, έπιασε τόπο σε μια κοινωνία που σαστισμένη και θυμωμένη από όσα περνά, παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και την αυτοδιοίκηση και ψάχνει εύκολα για εξιλαστήρια θύματα, πιστεύοντας δυστυχώς άκριτα ότι της “σερβίρουν”.
Η νέα Διοίκηση του κου Στεργίου έκανε ότι μπορούσε για να με παραπέμψει έστω και μία φορά στη δικαιοσύνη. Έστειλε πολλές φορές φακέλους για το Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις στις εισαγγελικές αρχές. Παρά το ότι με τη λασπολογία αυτή, ο κ. Στεργίου και η παρέα του κορόιδεψε τους ψηφοφόρους και τους υφάρπαξε την ψήφο τους, εγώ αποδέχθηκα το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και ουσιαστικά αποχώρησα από την καθημερινότητα των κοινών της πόλης, όπως εξήγησα αναλυτικά στη δήλωσή μου το Δεκέμβριο του 2014.
Πριν τρεις μήνες τα πορίσματα των εισαγγελικών αρχών, με δικαίωσαν πανηγυρικά. Όλες οι καταγγελίες του κ. Στεργίου εναντίον της διοίκησής μου μπήκαν στο αρχείο και μάλιστα το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και δύο εισαγγελείς, διαπιστώνουν, με βάση τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Μελισσίων 2007 – 2010, ” συνετή και επωφελή για το Δημόσιο διοικητική και οικονομική διαχείριση.”
Παρά το ότι αυτά ήταν γνωστά στον κ. Σεργίου, χθες ιστοσελίδα από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης που στηρίζει πολιτικά τον κ. Στεργίου, δημοσίευσε για πολλοστή φορά, ανακριβές και ιδιαίτερα συκοφαντικό για εμένα δημοσίευμα.  Αυτό αποτέλεσε πλέον για μένα τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Επειδή ο κ. Στεργίου, η παρέα του και τα φερέφωνά του, δεν έχουν κανένα όριο στη λασπολογία που πετούν, δεν σέβονται τίποτε, δεν σέβονται τους γονείς μου και την οικογένειά μου, δεν σέβονται ότι για να ζήσω εργάζομαι και η λάσπη εναντίον μου έχει επίπτωση στο επαγγελματικό και εργασιακό μου περιβάλλον, αποφάσισα:
– Να δώσω στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της έκθεσης των οικονομικών επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών  για την οικονομική διαχείριση του πρώην Δήμου Μελισσίων 2007 – 2010, καθώς και τo εισαγγελικό πόρισμα που βάζει την υπόθεση όλων των κατηγοριών εναντίον της διοίκησής μου στο αρχείο, ώστε πλέον να μην υπάρχει καμία δικαιολογία για κανένα να πιστεύει ψέματα και συκοφαντίες.
– Να γνωστοποιήσω ότι με τα υπ. αριθ. 8367/2014 και υπ. αριθ. ΕΓ 8-13/5 εισαγγελικά πορίσματα τέθηκαν στο αρχείο και οι καταγγελίες της διοίκησης Στεργίου για τη διαχείριση στην ΚΕΚΑ και στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, αντίστοιχα.
– Να δώσω εντολή στην ομάδα των νομικών μου συμβούλων να στραφεί εναντίον όλων των προσώπων και των μέσων ενημέρωσης που επί επτά χρόνια με λασπολογούσαν και εξακολουθούν να το κάνουν χωρίς έλεος.
– Να αναλάβω ευρεία πρωτοβουλία στον πολιτικό, αυτοδιοικητικό και δημοσιογραφικό κόσμο για τη δημιουργία Κώδικα Δεοντολογίας που θα αποτρέπει τη διασπορά συκοφαντικών δημοσιευμάτων και θα τιμωρεί αυστηρά μέσα ενημέρωσης και πρόσωπα που συκοφαντούν.
Μετά τις ανωτέρω αδιαμφισβήτητες αποδείξεις από την Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.
Απλά σε όλους εκείνους τους συμπολίτες, άλλα και άλλους, που πίστεψαν τα ψέματα Στεργίου εναντίον μου, έχω να πω ότι λυπάμαι: Έχω να πω ότι δεν σας είχα δώσει από το 1994 κανένα δικαίωμα να πιστέψετε αθλιότητες σε βάρος μου. Η πορεία μου ήταν ευπρεπής, τίμια, κρυστάλλινη, συναινετική και πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Αλήθεια πώς αισθάνεστε που σας κορόιδεψαν; Το λιγότερο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να συναισθανθείτε την αδικία που κάνατε στο πρόσωπό μου, στην οικογένειά μου και στην πόλη σας…
Στο επανιδείν…
Μανώλης Γραφάκος»

Διαβαστε επίσης:

Τι απαντάει ο Στεργίου στον Γραφάκο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ