Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Ο Δήμαρχος Πεντέλης υποδέχτηκε τον Μολδαβό Πρωθυπουργό

Δημοσιεύθηκε

στις


O Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης υποδέχθηκε και ξενάγησε τον Μολδαβό Πρωθυπουργό Lurie Leanca στην Πεντέλη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα, επικεφαλής επίσημης αντιπροσωπείας η οποία ταξίδεψε για πρώτη φορά χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν.
Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο κ. Μπούσουλα Άντα υποδέχθηκαν τον κ. Lurie Leanca, και τον ξενάγησαν στην Ιερά Μονή Πεντέλης και στο Κρυφό Σχολειό.
Ο κ. Στεργίου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης που τρέφει για την Μολδαβία και τον λαό της, λόγω της επαγγελματικής διαδρομής του όντας στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, η Πεντέλη αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού αφού από τα σπλάχνα του Πεντελικού βουνού εξόρυξαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, σύμβολο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ανάδειξης του τριγώνου Πεντέλη– Παρθενώνας – Λονδίνο, θέση την οποία  έχει εισηγηθεί  και στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά την συνάντηση τους τον Ιανουάριο  σε συνέδριο της Περιφέρειας στο ξενοδοχείο «Ακρόπολις».  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ