Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Ο Γιάννης Βούρος στο Χ-τύπο: “ Ο Δήμος μας χρειάζεται σταθερότητα και επιτέλους, συνέχεια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το όραμα του Δήμαρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την επόμενη 5ετία

Την ανάγκη για σταθερότητα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και την επιθυμία του να σπάσει μια παράδοση… χρόνων με το να βρεθεί για μια ακόμη θητεία στον δημαρχιακό θώκο επισημαίνει ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πολιτεία Πολιτών” κάνει μεταξύ άλλων έναν σύντομο απολογισμό του έργου του, ενώ αποκαλύπτει τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματός του.

Θα θέλαμε πρωτίστως να μας κάνετε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου σας, στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Αρχικά δεν μπορώ να μην αναφέρω πως σε αυτά τα τέσσερα (4) χρόνια της θητείας μας αντιμετωπίσαμε συγκυρίες που ουδείς ανέμενε και κανείς δεν είχε φανταστεί. Κρίση υγειονομική, κρίση πληθωριστική, κρίση ενεργειακή. Θα σας αναφέρω ένα απλό παράδειγμα και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Το κόστος του ρεύματος από τις 500.000 ευρώ περίπου, εκτοξεύτηκε στα 1,3 εκ., με ότι αυτό συνεπάγεται για έναν Δήμο του μεγέθους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Την ίδια «ώρα» έχουμε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη για τις οικίες, για τα νοικοκυριά σε όλη την Αττική (0,90€ / τμ). Παρά ταύτα, με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια ξεκινήσαμε έργα από το μηδέν και τα ολοκληρώσαμε κατά την διάρκεια αυτής της πρώτης θητείας, όπως π.χ. το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού, με σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου led, φιλικά στο περιβάλλον, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία της πόλης μας. Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τα λεγόμενα «συνοδά» του γηπέδου έργα (αναβαθμοί, περιμετρικοί πεζόδρομοι, κλπ.). Επίσης μία μεγάλη προσπάθεια έγινε για τα σχολεία της πόλης μας. Όπως πιθανόν γνωρίζετε τα σχολεία μας στεγάζονται σε κτίρια παλαιά και οι φθορές σε αυτά είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, το ΠΔΕ, αλλά και με ποσά από τα ταμεία του Δήμου και ολοκληρώσαμε τέσσερις (4) ενεργειακές αναβαθμίσεις (έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, εργασίες θερμοϋγρομονώσεων στις τοιχοποιίες των σχολείων, εγκατάσταση σκιάστρων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, βελτίωση λεβητοστασίων κα, ενώ εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας – έργο που ανέμενε η σχολική μας κοινότητα για περισσότερα από 10 χρόνια). Τέλος με πολύ πίεση, συναντήσεις επί συναντήσεων και πολλή δουλειά είχαμε την χαρά να εγκαινιάσουμε τα νέα υπερσύγχρονα κτίρια του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Ν.Φ.

Υπάρχουν σχέδια και έργα που δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε; Πώς σκοπεύετε να τα διαχειριστείτε σε περίπτωση που εκλεγείτε ξανά;

Τα χρόνια της πανδημίας, εστιάσαμε με τους συνεργάτες μου και τα στελέχη του Δήμου στην εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων, καθώς όπως είναι γνωστό από ίδιους μόνο πόρους δεν μπορείς να κάνεις πολλά, πέραν κάποιων συντηρήσεων. Από αυτή τη δουλειά έχουν εξασφαλιστεί για την ερχόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 18εκ. ευρώ, για έργα μεγαλύτερα ή μικρότερα που πρόκειται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας σε μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας. Εστιάζοντας σε ορισμένα μόνο από αυτά: Νέος βρεφονηπιακός/παιδικός σταθμός, ολοκληρώνεται στα τέλη του 2023, ένα έργο που αποτελεί τον καρπό της γόνιμης συνεργασίας του Δήμου μας με την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, γεγονός για το οποίο οφείλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ. Ξεκινά το μεγάλο έργο της ανάπλασης της οδού Λάρνακος. Ξεκινά το έργο της ανάπλασης στην «καρδιά» της Νέας Χαλκηδόνας. Ολοκληρώνεται το έργο στο Τουραλί στη συνοικία των Απομάχων, η ανάπλαση στην Αγία Μαρίνα, το νέο γήπεδο «Παυλάκης» στη Νέα Χαλκηδόνα. Όπως προείπα έργα απαραίτητα, που αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της πόλης μας.

Ποια είναι τα κυριότεροι στόχοι και οι θέσεις του νέου προγράμματός σας;

Θα αναφέρω τρεις (3) από αυτούς. Το νέο Κένταυρο (νέο αναψυκτήριο) και την συνολική αναβάθμιση του άλσους μας, τον νέο πολυχώρο – ΚΑΠΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς και την κατασκευή του νέου Πολιτιστικού Πολυχώρου στο πάρκο Γ. Αποστολάκης στη Νέα Χαλκηδόνα (π. στρατιωτικό εργοστάσιο).

 

 

Με ποια κριτήρια καταρτίσατε το ψηφοδέλτιό σας;

Στο ψηφοδέλτιό μας έχουν συμπεριληφθεί πολίτες, από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Συνυπάρχουν γνωστά τοπικά στελέχη της Ν.Δ., στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στελέχη προερχόμενα από την Αριστερά, αλλά και ανένταχτοι κομματικά συμπολίτες μας και συμπολιτισσές μας, που επιθυμούν να προσφέρουν στην πόλη που μένουν και αγαπάνε. Άνθρωποι από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, οικονομολόγοι κλπ. Συνδημότισσες και συνδημότες μας, με γνώσεις, διάθεση προσφοράς και ανιδιοτελή αγάπη για την πόλη μας. Άνθρωποι που δοκιμάστηκαν στα δύσκολα και με την συσσωρευμένη εμπειρία των προηγούμενων ετών, μπορούν να εγγυηθούν μία σταθερά θετική πορεία, μία πορεία ανάπτυξης για την πενταετία που έρχεται.

 

 

Γιατί να σας επιλέξουν οι συμπολίτες σας για μια ακόμη θητεία, και ποιο είναι το μήνυμα που τους στέλνετε προτού προσέλθουν στις κάλπες;

Σταθήκαμε όρθιοι στα δύσκολα, αποδείξαμε σε αυτές τις συνθήκες πως μπορούμε να παράγουμε έργο, εξασφαλίσαμε όλες εκείνες τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις που στα επόμενα 2,5 – 3 χρόνια πρόκειται να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της αγαπημένης μας πόλης. Καλώ λοιπόν τις συμπολίτισσές μας και τους συμπολίτες μας να μας δώσουν τη δύναμη και ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Ο Δήμος μας χρειάζεται σταθερότητα και επιτέλους συνέχεια…, καθώς εδώ και 20 χρόνια κανένας Δήμαρχος στην πόλη δεν έχει εξασφαλίσει 2η συνεχόμενη θητεία. Ήρθε η ώρα λοιπόν να σπάσουμε αυτή την «παράδοση».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ