Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Χ-τύπο: “Αγωνίζομαι για ισχυρό ΠΑΣΟΚ και απευθύνομαι στους συμπολίτες μου με ξεκάθαρο λόγο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υποψήφιος Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανοίγει τα “χαρτιά” του

Το μέχρι στιγμής προεκλογικό τοπίο και τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, σχολιάζει ο υποψήφιος Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο ίδιος βαδίζει προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου με αποφασιστικότητα, όραμα για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, αλλά και μια Ελλάδα με σταθερότητα, ενώ παράλληλα εκφράζει το μήνυμά του προς τους νέους να μην επιλέξουν την απόρριψη και να αντιληφθούν τη δύναμη της ψήφου.

 

Πώς σχολιάζετε την προεκλογική περίοδο μέχρι σήμερα; Θεωρείτε ότι οι ψηφοφόροι ακούνε αυτά που πραγματικά τους ενδιαφέρουν;

Είναι μια εκλογική περίοδος με διακυμάνσεις αφού κατ’ ουσία είναι παρατεταμένη. Ατύπως είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και διεκόπη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Εάν ακούνε όλα όσα τους ενδιαφέρουν; Μέσα σε λίγες γραμμές δεν μπορώ να είμαι αναλυτικός. Επιλέγω όμως να αναφέρω τα δύο ζητήματα που μου θέτουν οι πολίτες περισσότερο αυτό τον καιρό. Το ένα είναι ακρίβεια. Εδώ υπάρχει σοβαρό ζήτημα και το βιώνουμε όλοι αναντίρρητα. Το δεύτερο είναι εάν θα υπάρχει κυβέρνηση. Ζητούν δηλαδή σταθερότητα. Όσο μάλιστα πλησιάζουμε στην ώρα της κάλπης το δεύτερο γίνεται πιο επιτακτικό ως αίτημα.

 

Οι νέοι ψηφοφόροι είναι γενικότερα ένα “στοίχημα” για όλα τα κόμματα. Πώς θα προσπαθήσετε εσείς να τους πείσετε να ασχοληθούν καταρχάς και να σας στηρίξουν στη συνέχεια;

Σε αυτό που επιμένω προσωπικά για τους νέους ψηφοφόρους είναι να απορρίψουν την απόρριψη. Το πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούν τη δύναμη της ψήφου και να έρθουν στις κάλπες να ψηφίσουν. Καταλαβαίνω ότι οι εποχές μας δεν είναι τέτοιες που να δημιουργούν συνθήκες έντονης πολιτικοποίησης αλλά κάθε εποχή έχει ανάγκη τους πολιτικούς της αφού εκείνοι που θα εκλεγούν θα ασκήσουν διοίκηση. Σε αυτό επιμένω: να μην επιλέξουν την αποχή, να μην βλέπουν την πολιτική και κυρίως τους πολιτικούς με κριτήρια μηδενισμού. Εάν μπουν στον κόπο να ασχοληθούν τότε και εκείνοι θα διαλέξουν. Μπορούν.

 

 

 

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών και που πιστεύετε ότι θα κριθούν;

Να μη γυρίσουμε πίσω. Να μη θυσιάσουμε τους κόπους και τους αγώνες των πολιτών και των πολιτικών. Είναι πολλά τα χρόνια που προσπαθήσαμε όλοι σκληρά. Συνεπώς, λογική κι όχι παράνοια. Υπευθυνότητα κι όχι λαϊκισμός. Επιχειρήματα κι όχι συνθήματα. Την 21η Μαΐου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε ένα χρέος: να προστατεύσουμε το μέλλον της πατρίδας

 

Θα ενδιέφερε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να σχηματίσει κυβέρνηση με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις;

Εάν οι αριθμοί το επιτρέπουν προφανώς και υπάρχουν αυτά τα περιθώρια. Από τις έως σήμερα δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών όμως δεν βλέπω πώς αυτό μπορεί να συμβεί. Το μείζον για μας δεν είναι οι ταμπέλες, ούτε έχουμε προτιμήσεις. Το ζήτημα των συγκλίσεων έχει πρωτεύοντα ρόλο. Επειδή ωστόσο η πολιτικολογία εκ των πραγμάτων είναι στο τραπέζι των συζητήσεων καλά θα κάνουμε όλοι να δείχνουμε τον προσήκοντα σεβασμό στη λαϊκή βούληση που είναι άλλωστε και ο καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων. Το βράδυ της 21ης Μαΐου θα δώσει την κατεύθυνση. Κυβερνήσεις βγάζουν οι κάλπες και όχι τα παρασκήνια.

 

 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες λίγο πριν βρεθούν στις κάλπες της 21ης Μαΐου;

Οι στόχοι μου αποτυπώνονται στο κεντρικό προεκλογικό μου σύνθημα: Ανδρέας Λοβέρδος, Για την Ελλάδα-Για το ΠΑΣΟΚ. Αγωνίζομαι για ισχυρό ΠΑΣΟΚ και απευθύνομαι στους συμπολίτες μου με ξεκάθαρο και δυνατό λόγο. Τους υπόσχομαι ότι θα είμαι, εάν με τιμήσουν ξανά με την ψήφο τους, το ίδιο μαχητικός και το ίδιο αποτελεσματικός όπως με έχουν γνωρίσει σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Κι ακόμη τους καλώ να αγνοήσουν τις φωνές που προέρχονται από άλλες πολιτικές δυνάμεις με σκοπό να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητά μου. Να δημιουργήσουν έναν μπαμπούλα οι μεν, εδώ αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία, γιατί ψήφος στο Λοβέρδο σημαίνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να με πλήξουν προσωπικά οι δε, κι εδώ εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ που με ποικίλες ενέργειες και δηλώσεις των στελεχών του έχει φτάσει στο σημείο να εγκαλεί το κόμμα μου για την υποψηφιότητά μου και να ζητά από τον λαό να επιλέξει άλλους πλην εμού. Να σας πω, όμως, κάτι; Είμαι σκληρό πολιτικό καρύδι και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μου. Στις 21 Μαΐου θα μιλήσουν οι κάλπες.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ