Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ορκίστηκε νέος Περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Νίκος Χαρδαλιάς: Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Μια Αττική Ασφαλής, Ανθρώπινη, Βιώσιμη.

 

«Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά. Να παλεύω, να είμαι χρήσιμος να μην κρύβομαι. Να υπηρετώ την κοινωνία, την γειτονιά, τον δήμο, την περιφέρεια, τον τόπο μας, τους υπερήφανους πολίτες». Με αυτά τα λόγια από καρδιάς ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στον εμβληματικό χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου του Λαυρίου του ΕΜΠ. Και συνέχισε: «Παραμένω άνθρωπος του σκοπού. Αγαπώ την ευθύνη και θα προσπαθώ να την υπηρετώ πάντα με αρχές και αξίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία, πάντα και παντού. Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Ο στόχος και η ευθύνη! Το στοίχημα και η πρόκληση. Μια Αττική Ασφαλής, Ανθρώπινη, Βιώσιμη».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από το Λαύριο με τον όρο «Μητροπολιτικό Μοντέλο» περιέγραψε τον νέο τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα υλοποιείται σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, μακριά από τις επικαλύψεις, τις καθυστερήσεις και τις δικαιολογίες ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τους πολίτες.

 

 

 

 

Η Υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση Νίκη Κεραμέως ανέφερε στον χαιρετισμός της, τα εξής: «Η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει σε έναν χρόνο σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενταγμένων σε δύο άξονες: το νομοθετικό πλαίσιο και το ανθρώπινο δυναμικό μας» και πρόσθεσε: «Στην επιδίωξή μας το δημόσιο να γίνει πιο αξιοκρατικό, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο φιλικό, πιο εξυπηρετικό για τους πολίτες, γνωρίζουμε ότι η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης.»

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ενώ την απόδοση της Διαβεβαίωσης των Περιφερειακών Συμβούλων ανέγνωσε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

 

 

Χαιρετισμοί επικεφαλής παρατάξεων της Περιφέρειας

Οι επικεφαλής των Περιφερειακών παρατάξεων προέβησαν σε σύντομες τοποθετήσεις σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσουν την επόμενη πενταετία. Ο Φίλιππος Καμπούρης, επικεφαλής της παράταξης «Μάχη για την Αττική» ανέφερε ότι η παράταξή του «θα υπερασπιστεί το τρίπτυχο: Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια».

Αναδρομή στην θητεία του ως Νομάρχης και πρώτος Περιφερειάρχης της Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» ζητώντας από την κυβέρνηση αυξημένους πόρους και αρμοδιότητες για τη μεγαλύτερη διοικητική Περιφέρεια της χώρας.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης Αττικής» επανέλαβε τη βούληση της παράταξης του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιλογή του χώρου τονίζοντας ότι θα εισηγηθεί στη νέα Περιφερειακή αρχή τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λαυρίου.

Στην ανάγκη να επικεντρωθούν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στην επίλυση των ζωτικών προβλημάτων που απασχολούν την Αττική αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνη» ο Γιώργος Ιωακειμίδης, εστιάζοντας στη συνεργασία με όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας.

 

 

 

 

Ποιοι βρέθηκαν δίπλα στο νέο Περιφερειάρχη

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και εκπρόσωπος του Προέδρου της Αθανάσιος Μπούρας, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι Υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρος και Μάκης Βορίδης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπλ. Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι υφυπουργοί Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, η Υφυπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Ράπτη, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα- Μάνη Παπαδημητρίου, οι βουλευτές Στέλιος Πέτσας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο ‘Αγγελος Συρίγος, ο Νίκος Βλαχάκος, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη Δ’ Αντιπρόεδρος Βουλής ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Νάντια Γιαννακόπουλου ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, και Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Μενεμένης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Χάρης Δούκας, Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Βούλας–Βάρης-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς, ο απερχόμενος Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, η Δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ιωάννης Πισιμίσης, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, Αρχηγοί και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα, Μητροπολίτες και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ