Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την πώληση του Ελληνικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του πρώην χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού και της παράκτιας ζώνης του και χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή ως «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης».
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των ΟΠ τονίζεται:
«-Σκάνδαλο διαδικασιών: Ο νόμος 4062/12 και ο διαγωνισμός παραβιάζουν πολλές ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες και συμβάσεις. Οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και οι αλλαγές εκ των υστέρων των όρων του διαγωνισμού ευνοούν απροκάλυπτα τον επενδυτή.
-Οικονομικό σκάνδαλο: Το τίμημα θεωρείται, από εκτιμητές του ΤΕΕ και εμπειρογνώμονες της Εισαγγελίας, υποπολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας του ακινήτου, ενώ το κόστος για το δημόσιο, λόγω έργων υποδομής και μετεγκατάστασης υφισταμένων υπηρεσιών, θα είναι πολλαπλάσιο του τιμήματος.
-Περιβαλλοντικό σκάνδαλο: Η περαιτέρω δόμηση 3.000.000τ.μ. τσιμέντου, η καταστροφή του θαλάσσιου βυθού με προσχώσεις που θα καταστρέψουν τα προστατευόμενα λιβάδια Ποσειδωνίας και η αύξηση των κυκλοφοριακών φόρτων στην περιοχή θα επιδεινώσουν το περιβάλλον του λεκανοπεδίου και θα επιβαρύνουν την υγεία και την τσέπη των πολιτών (πρόνοια-περίθαλψη-ασφαλιστικά ταμεία).
-Κοινωνικό σκάνδαλο: Θα ιδιωτικοποιηθούν 3,5 χιλιόμετρα παραλίας και θα κλείσει το δημόσιο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά και οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο.»

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ