Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Οι Έλληνες στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Έλληνες στηρίζουν την Κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό δεν είναι διαπίστωση που προκύπτει μόνο από την καθημερινή επαφή με τους πολίτες αλλά και από την… ακαταμάχητη «ρητορική» των αριθμών.

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 16,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ 23%. Για να κάνουν οι αναγνώστες τις δικές τους συγκρίσεις και αναγωγές υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν 39,85% για τη Νέα Δημοκρατία και 31,53% για τον ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά να ανέρχεται στο 8,32%. Με λίγα λόγια, αντί η Κυβέρνηση να έχει φθορά στα ποσοστά της σε σχέση με τους πρώτους μήνες άσκησης των καθηκόντων της (κάτι που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε σχεδόν όλες τις χώρες και όλες τις εποχές) αυξάνει την απήχησή της συγκριτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιλογές μας πείθουν επειδή είναι οι μοναδικές ορθές.

Επιπλέον, στο ζήτημα που απασχολεί και την ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα, την πανδημία του κορωνοϊού, οι πολίτες δείχνουν, στην πλειοψηφία τους, να αντιμετωπίζουν υπεύθυνα την κατάσταση. Στην ίδια δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων συνολικά δηλώνει ότι έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, ενώ μόνο το 19% του δείγματος συνολικά απαντά ότι δεν έχει πεισθεί για τη μάσκα, (με το 9% να δηλώνει μάλλον όχι και 10% να απαντά σίγουρα όχι).

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν έδωσε βάση στις ανεύθυνες εικοτολογίες και τις θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες καταρρίπτονται και στις συνειδήσεις όσων τις πιστεύουν, όταν πλέον είναι πολύ αργά – συνήθως όταν νοσηλεύονται οι ίδιοι ή οικεία σε αυτούς πρόσωπα στα κρεβάτια των νοσοκομείων της χώρας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει πολλαπλές κλήσεις και προκλήσεις: Μεταναστευτικό, έντονα καιρικά φαινόμενα, ελληνοτουρκική κρίση, πανδημία κορωνοϊού, οικονομική επιβάρυνση λόγω της πανδημίας αλλά και αυξημένα κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας της διαρκούς ψυχολογικής πίεσης που δέχονται οι πολίτες από τα γεγονότα – έκτακτα και μη. Σε όλα τα παραπάνω έχουμε απαντήσει άμεσα, με μοναδικό μας γνώμονα το γενικό καλό.

Η επιβράβευση έρχεται και από τους πολίτες αλλά και από τον διεθνή περίγυρο. Η σύναψη στρατηγικών συμμαχιών και η ισχυροποίηση ήδη υπαρχουσών (ειδικά με Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ) και η στήριξη που λαμβάνει η Ελλάδα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν χειροπιαστές αποδείξεις της ορθότητας των επιλογών μας.

 

*Η Ζωή Ράπτη είναι Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ