Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Ξεμπλόκαρε ο Παιδικός Σταθμός στην Καισαριανή

Δημοσιεύθηκε

στις


Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής είχαμε σχετικά με τις εξελίξεις για την ανέγερση του βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην Ερυθρού Σταυρού.
Το έργο αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη λαϊκή οικογένεια της συνοικίας μας που θα δώσει λύση σε ουσιαστικά προβλήματα υποδομής της Προσχολικής Αγωγής και ως τέτοιο διαχρονικά οι Δημοτικές Αρχές της πόλης πάλεψαν για την υλοποίησή του, όπως υπογραμμίζει η διοίκηση του κ. Ηλία Σταμέλου
Η Δημοτική Αρχή θυμίζει ότι η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού διακόπηκε το καλοκαίρι του 2014 μετά από δικαστική προσφυγή την οποία συνδέει με την αμφισβήτηση  εδώ και δεκαετίες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Σκοπευτηρίου.
Η προσφυγή παρέμενε στα συρτάρια του Συμβουλίου της Επικρατείας για 13 μήνες, με αποτέλεσμα το έργο να κινδυνεύει με απένταξη από το πρόγραμμα χρηματοδότησής του (ΕΣΠΑ 2007-2013) λόγω μικρής απορροφητικότητας και να μείνει η κατασκευή του στα θεμέλια. Η αμετάκλητη απόφαση αρ. 3207/2015 του ΣτΕ δικαίωσε την υπόθεση του Δήμου Καισαριανής, παραμερίζοντας τις προφάσεις που οδήγησαν στην διακοπή της κατασκευής.
Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή με παρεμβάσεις της στην Περιφέρεια Αττικής και στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος χρηματοδότησης, εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για την τελική ολοκλήρωση του έργου. Το Δημοτικό Συμβούλιο χαιρέτησε την εξέλιξη αυτή και εξέφρασε την ομόθυμη αποφασιστικότητά του να διασφαλίσει χωρίς άλλη καθυστέρηση τη συνέχιση της κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού, καλώντας το λαό της πόλης να είναι σε ετοιμότητα για τον ίδιο σκοπό.
Οι εργασίες για την συνέχεια της κατασκευής του βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου και με γρήγορους ρυθμούς θα συνεχιστούν για την ολοκλήρωση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ