Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μ. Βορίδης: “Έλληνο-Ισραηλινή συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό των πόλεων της πατρίδας μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις «Έξυπνες Πόλεις: Έλληνο-Ισραηλινή Συνεργασία Τεχνολογίας και Καινοτομίας: Κοινές εμπειρίες & Κατάρτιση (Smart Cities: Greek-Israeli Technology & Innovations Cooperation: Sharing & Learning) συμμετείχε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Γιόσι Αμράνι, ο Δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καθώς και εκπρόσωποι των ισραηλινών εταιρειών τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βορίδης εξήρε τη σημασία και ανέδειξε τις προοπτικές του εκσυγχρονισμού των πόλεων στην κατεύθυνση της εξέλιξης και της ανάπτυξής τους με βιώσιμο τρόπο, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη χρηματοδότηση που έχει ήδη διατεθεί στους Δήμους για την υλοποίηση έργων «αστικής ευφυΐας» μέσα από την αξιοποίηση συστημάτων καινοτομίας και τεχνολογίας, με γνώμονα την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η ΕΕ και η ελληνική Κυβέρνηση.

Τέλος, με αφορμή τις τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από εννέα ισραηλινές εταιρείες, ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη βούλησή του να υπάρξει μια ταχεία προσπάθεια διασύνδεσης των ελληνικών πόλεων με ισραηλινές εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να προωθήσουν ενεργά τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ