Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

ΜΑΤ, εκκένωση δημοτικού συμβουλίου και γιαούρτια (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε συνθήκες γηπέδου πραγματοποιήθηκε (και) η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, στην οποία είχαμε την πρωτόγνωρη εξέλιξη να εισέλθουν εντός της αίθουσας τα ΜΑΤ για να την εκκενώσουν.
Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συνεδρίαζε εχθές με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξή του, το τρίτο εκ των οποίων αφορούσε στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς είχε να κάνει με την απόρριψη της πρόσφατης απόφασης της Διεύθυνσης Δασών για την Ανάπλαση του Άλσους.  Μετά τα όσα είχαν γίνει στην προηγούμενη συνεδρίαση (ξυλοδαρμός δημοτικών συμβούλων από οπαδούς της ΑΕΚ) η δημοτική αρχή είχε απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς τους κατοίκους να παραβρεθούν στη συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα γεγονότα αυτά και παράλληλα να στηρίξουν το δήμο για το θέμα του Άλσους.
Αυτή η κίνηση της διοίκησης, όπως αποδείχτηκε, ερέθισε περισσότερους από 200 φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι πλημμύρισαν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από νωρίς και την μετέτρεψαν σε …εξέδρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Δημάρχου, της Περιφερειάρχη, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ολυμπιακού και του Πρόεδρού του. Ενώ οι πολίτες που παραβρίσκονται μόνιμα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και όσοι απάντησαν στην πρόσκληση της διοίκησης στριμώχτηκαν σε μία γωνιά.    
Επειδή η παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν κάτι παραπάνω από ισχυρή, η συνεδρίαση, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ξεκίνησε και την εξέλιξή της δυσχέραιναν μόνο τα συνθήματα των οπαδών της ΑΕΚ, τα οποία κάποια στιγμή ανάγκασαν τον δήμαρχο να αποχωρήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Το σημείο της κρίσης έφτασε όταν το Σώμα κλήθηκε να συζητήσει το τρίτο θέμα και ο δήμαρχος, κ. Άρης Βασιλόπουλος, εισηγήθηκε ο Δήμος να προχωρήσει σε προσφυγή κατά της παραπάνω απόφασης για το Άλσος. Τότε η αντίδραση των φίλων της ΑΕΚ, οι οποίοι εκτός των συνθημάτων, των ύβρεων και των γιουχαϊσμάτων είχε στο μενού και το πέταγμα γιαουρτιών οδήγησε στην επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίοι εκκένωσαν την αίθουσα, σε κατάσταση μεγάλης έντασης, και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.

Η‭ ‬θέση‭ ‬του‭ ‬Δημάρχου

Ο‭ ‬Δήμαρχος‭ ‬Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας,‭ ‬κατά‭ ‬τη‭ ‬συζήτηση‭ ‬για‭ ‬το‭ ‬θέμα‭ ‬του‭ ‬Άλσους‭ ‬είπε‭ ‬χαρακτηριστικά‭ ‬προς‭ ‬το‭ ‬Σώμα:‭ «‬Γιατί‭ ‬πρέπει‭ ‬ο‭ ‬δήμος‭ ‬να‭ ‬δεχτεί‭ ‬την‭ ‬εισήγηση‭ ‬μιας‭ ‬τεχνικής‭ ‬εταιρίας‭ ‬η‭ ‬οποία‭ ‬λέει‭ ‬ότι‭ ‬το‭ ‬γήπεδο‭ ‬δεν‭ ‬γίνεται‭ ‬στην‭ ‬έκταση‭ ‬του‭ ‬οικοπέδου‭ ‬της‭ ‬ΑΕΚ‭; ‬Ως‭ ‬δήμος‭ ‬θέλουμε‭ ‬το‭ ‬άλσος‭ ‬ακέραιο,‭ ‬αναβαθμισμένο‭ ‬και‭ ‬θέλουμε‭ ‬και‭ ‬το‭ ‬γήπεδο.‭ ‬Γιατί‭ ‬όλοι‭ ‬μαζί‭ ‬δεν‭ ‬πιέζουμε‭ ‬το‭ ‬δημοτικό‭ ‬συμβούλιο,‭ ‬να‭ ‬έρθει‭ ‬ένα‭ ‬σχέδιο‭ ‬γηπέδου‭ ‬-να‭ ‬βοηθήσει‭ ‬και‭ ‬ο‭ ‬δήμος‭ ‬σε‭ ‬αυτό-‭ ‬για‭ ‬να‭ ‬γίνει‭ ‬το‭ ‬γήπεδο‭ ‬στα‭ ‬όρια‭ ‬που‭ ‬είχε‭ ‬η‭ ‬ΑΕΚ‭;»‬.
Μετά‭ ‬την‭ ‬ολοκλήρωση‭ ‬της‭ ‬συζήτησης‭ ‬το‭ ‬Δημοτικό‭ ‬Συμβούλιο‭ ‬αποφάσισε‭ ‬κατά‭ ‬πλειοψηφία‭ (‬18‭ ‬ψήφους‭ ‬υπέρ‭ ‬και‭ ‬5‭ «‬αποχές‭»‬) να‭ ‬εκφράσει‭ ‬τη‭ ‬διαφωνία‭ ‬του‭ ‬με‭ ‬την‭ ‬απόρριψη‭ ‬της‭ ‬απόφασης‭ ‬της‭ ‬διεύθυνσης‭ ‬δασών‭ ‬για‭ ‬τη‭ ‬διαχείριση‭ ‬και‭ ‬ανάπλαση‭ ‬του‭ ‬Άλσους‭ ‬προκειμένου‭ ‬να‭ ‬προχωρήσει‭ ‬η‭ ‬διαδικασία‭ ‬χρηματοδότησης‭ ‬του‭ ‬έργου.‭ «‬Ο‭ ‬Δήμος‭ ‬επιφυλάσσεται‭ ‬για‭ ‬κάθε‭ ‬νόμιμο‭ ‬δικαίωμα‭ ‬του‭ ‬και‭ ‬εξουσιοδοτεί‭ ‬τον‭ ‬Δήμαρχο‭ ‬Άρη‭ ‬Βασιλόπουλο‭ ‬να‭ ‬προβεί‭ ‬σε‭ ‬όλες‭ ‬τις‭ ‬απαραίτητες‭ ‬ενέργειες‭ ‬για‭ ‬την‭ ‬υπεράσπιση‭ ‬των‭ ‬συμφερόντων‭ ‬του‭ ‬δήμου‭»‬,‭ ‬συμπληρώνεται‭ ‬στην‭ ‬σχετική‭ ‬απόφαση,‭ ‬η‭ ‬οποία‭ ‬ουσιαστικά,‭ ‬ανοίγει‭ ‬τον‭ ‬δρόμο‭ ‬για‭ ‬την‭ ‬προσφυγή‭ ‬από‭ ‬το‭ ‬Δήμο‭ ‬στο‭ ‬Συμβούλιο‭ ‬της‭ ‬Επικρατείας‭ ‬κατά‭ ‬του‭ ‬άρθρου‭ ‬42‭ ‬του‭ ‬νόμου‭ ‬για‭ ‬το‭ ‬Ρυθμιστικό‭ ‬της‭ ‬Αθήνας.‭

Διαβάστε επίσης:

«Γιατί δεν πρέπει να εφαρμοστεί το νέο ρυθμιστικό σχέδιο»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ