Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Μαρίνα Πατούλη: To ΠΕΑΠ αφήνει πίσω του το χτες

Δημοσιεύθηκε

στις


Με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ΠΕ.Α.Π. την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάσθηκε αναλυτικά η Έκθεση του διαχειριστικού Ελέγχου στο Διοικητικό Συμβούλιου του Νομικού Προσώπου. Η Έκθεση επικεντρώθηκε στα ιστορικά οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες για το διάστημα από 1/1/2014 έως 31/08/2014 και εκτελέσθηκε σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Συναφών Υπηρεσιών.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη υπογράμμισε πως: «Χωρίς να κρύβουμε τίποτα κάτω από τα χαλί, δώσαμε στη δημοσιότητα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γνωρίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι το πώς πορεύεται το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας» και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι θα έλεγα, εκ των πορισμάτων, να επεκτείνουμε τον έλεγχο και στο 2012, 2013 ώστε να έχουμε πληρέστερη εικόνα». Καταλήγοντας τόνισε πως, «Τα πορίσματα του ελέγχου αποκάλυψαν αρκετές περιπτώσεις ανεπάρκειας, αβλεψίες, μη τήρηση νομίμων διαδικασιών που μας αναγκάζουν να δούμε παραπέρα. Να πετύχουμε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο στο ΠΕ.Α.Π., που να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα. Ωστόσο, να υλοποιούμε ταυτόχρονα  όλες τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις και αλλαγές όπου χρειάζεται για να γίνουμε διοικητικά ευέλικτοι, εκσυγχρονίζοντας δομές και διαδικασίες με επίκεντρο την αναβάθμιση των υπηρεσιών.
Μιλώντας για το νέο μοντέλο λειτουργίας του ΠΕ.Α.Π. και δίνοντας το πολιτικό στίγμα της νέας φιλοσοφίας της Διοίκησης σημείωσε: «Το ΠΕ.Α.Π. αλλάζει. Αφήνει πίσω του το χτες. Το οφείλει στον εαυτό του αλλά και στον θεσμικό του ρόλο. Εφαρμόζει πρακτικές που δε μειώνουν το κύρος του, δε το βάζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια οπισθοδρόμησης, δε το καθηλώνουν σε παρωχημένα μοντέλα διοίκησης, αλλά υπαγορεύουν το μέλλον του με περισσότερη αισιοδοξία, ασφάλεια και προοπτική. Δίνει το παράδειγμα, γιατί απλά κάνει το καθήκον του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ