Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Κόντρα χωρίς όρια στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις


Έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι ο νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Μεταμόρφωσης», κ. Βασίλης Καραβάκος, προσελήφθη το 2011 στο Γραφείο του Διοικητή του ΟΓΑ ως Ειδικός Συνεργάτης – Δημοσιογράφος, παρουσίασε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο Δήμαρχος, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας.
Ορμώμενος από την φράση «στα μουλωχτά» που φιλοξενείται στην εφημερίδα που εκδίδει ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», ο δήμαρχος, ανέφερε: «Τίποτα στα μουλωχτά κύριε Καραβάκο. Στα μουλωχτά έγινε μία αίτηση στις 22 Μαρτίου 2011, η οποία στη συνέχεια οδήγησε στο εξής (Σ.Σ. Διαβάζει έγγραφο) «Αποφασίζουμε: Προσλαμβάνουμε από 1η Απριλίου 2011 στο Γραφείο του Διοικητή του ΟΓΑ ως Ειδικό Συνεργάτη – Δημοσιογράφο σε πλήρωση υπάρχουσας κενής θέσης τον κ. Βασίλειο Καραβάκο.»
Αν ο κ. Καραβάκος μπορεί να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο πήρε μία θέση αντιμισθίας και ποιες υπηρεσίες πρόσφερε και τι εισέπραξε και που αποσκοπούσε.»  

Καραβάκος: «Να μην φτάσουμε σε εντελώς «κατινιές»»
Απαντώντας ο κ. Καραβάκος είπε: «Επειδή ο δήμαρχος δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτά και επειδή έχει αισθανθεί, ίσως για πρώτη φορά, τα αδιέξοδα της πολιτικής του και βλέπει ότι το καλαμπούρι τελείωσε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, αρχίζει και τις προσωπικές επιθέσεις. Και αρχίζει επιθέσεις για το που εργάστηκα και αν εργάστηκα.
Οπουδήποτε εργάστηκα, το έκανα με τις συνθήκες που και ο νόμος και η ηθική επιβάλει. Νομίζω ότι ουδείς από εσάς μπορεί να διακρίνει στην πορεία μου, πάμπολλα χρόνια, αλλαγή στην πολιτική θέση μου. Όπως «περιποιόμουν» τον αγαπητό σας Γιώργο Παπανδρέου – που τον υπηρετήσατε – πριν το 2011, το ίδιο έκανα και μετά.
Το συζητάμε όσο θέλετε αλλά επειδή το δημοτικό συμβούλιο δεν το αφορά η δουλειά του καθενός αλλά το πως διαχειριζόμαστε τα χρήματα των πολιτών και τη δημόσια περιουσία.    
Για να μην φτάσουμε σε εντελώς «κατινιές» είναι καλό να βάλουμε τα δημόσια μπροστά.

Δήμαρχος: «Η πρόσληψη ήταν αξιοκρατική η συγγενειοκρατική;»
Αφού άκουσε τον κ. Καραβάκο ο δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε: «Το να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα δε λέει τίποτα. Ερωτήματα αμείλικτα: Ποιο είναι σοβαρότερο, από ηθική άποψη, τα παιδιά του Κολοβού που πήγαν δίμηνα ή ο κ. Καραβάκος που πήγε ειδικός σύμβουλος;»    
Στην ανταπάντησή του ο κ. Βασίλης Καραβάκος, ξεκίνησε λέγοντας: «Κάνεις πως δεν ξέρεις ότι οι ειδικοί συνεργάτες είναι επιλογή του πολιτικού προσώπου.» Σε εκείνο το σημείο διέκοψε ο δήμαρχος επαναφέροντας το ερώτημα «η πρόσληψη ήταν αξιοκρατική η συγγενειοκρατική;». Η απάντηση του κ. Καραβάκου ήταν να θέσει ο δήμαρχος το ερώτημα σε αυτόν που έκανε την πρόσληψη και συμπλήρωσε «δεν είναι σωστό να λέω αν είμαι διακεκριμένος στο χώρο μου ή όχι. Αυτό το κρίνει η κοινωνία και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Εμείς δε σου είπαμε ποτέ γιατί ήταν η κα Τρισμπιώτη συνεργάτιδά σου.»  

Χαρίσης: «Να αφήσουμε απέξω τα επαγγελματικά»
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες», κ. Μιχάλης Χαρίσης λέγοντας: ««Μη χάνουμε την ψυχραιμία μας και μην μπαίνουμε και στα επαγγελματικά των δημοτικών συμβούλων. Επειδή υπάρχει μία προπαγάνδα γκεμπελικού τύπου «χτυπήστε το Χαρίση και τον Καραβάκο, που είναι αντίθετοι, στα επαγγελματικά τους» θέλω να πω από την αίθουσα αυτή να αφήσουμε απέξω τα επαγγελματικά. Αν αρχίσουμε να πυροβολούμαστε και στα επαγγελματικά έχουμε και εμείς χίλιους τρόπους για να το κάνουμε αυτό και θεωρούμε ότι είναι ανέντιμο.»  

Περιβολαράκης: «Πέφτουμε σε επίπεδο Μπέου και Ψινάκη»  
Από την πλευρά του ο αρχηγός της παράταξης «Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση», κ. Δημήτρης Περιβολαράκης, τόνισε: «Έχουμε μπει σε προσωπικές επιθέσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Αν διορίστηκε ο «χ» ή αν ο «ψ» έβαλε τα παιδιά του, σίγουρα είναι παρεπόμενο της πολιτικής και ο καθένας κρίνεται για αυτό αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε δικαστήρια.
Το έγγραφο που φέρατε κύριε δήμαρχε το είχα και εγώ στην προεκλογική περίοδο και το έσκισα και το πέταξα. Μου ήρθαν και άλλα έγγραφα για άλλους υποψήφιους και αυτά τα έσκισα και τα πέταξα.
Εμείς εδώ πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την διαφθορά, την λάσπη και μάλλον τείνουμε να πέσουμε σε επίπεδο Μπέου και Ψινάκη και αυτό με στεναχωρεί πολύ.»

Δήμαρχος: «Κάποιος έπρεπε να του το πει»
Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος είπε: «Δεν μπορεί κάποιος που με συγγενικό μέσο αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος, είναι αντιμνημονιακός και εισπράττει μνημονιακά, στη συνέχεια να κατηγορεί τον άλλον επειδή πήγε το παιδί του το Καλοκαίρι δίμηνο πυροπροστασία. Δε γίνεται. Πρέπει να το πούμε. Λυπάμαι. Κι εγώ το είχα προεκλογικά και δεν το χρησιμοποίησα και δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ αλλά πρέπει να συνειδητοποιούμαι και κάποια πράγματα. Αν δεν το συνειδητοποιείς μόνος σου «φυλάξου αφού έχεις λερωμένη τη φωλιά σου», έ κάποιος πρέπει να σου το πει.
Εύχομαι αυτό να γίνει μάθημα προς κάθε κατεύθυνση.»    

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ