Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις


H Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας παίρνει θέση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:
“OXI
– Στους εκβιασμούς και στα τελεσίγραφα
– Στην κοινωνική χρεοκοπία και ταπείνωση
– Στα μνημόνια και στην λιτότητα
Εδώ και 5 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για μια βιώσιμη συμφωνία που θα οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση. Οι εταίροι μας κατέληξαν, μονομερώς,  σε μια πρόταση – τελεσίγραφο προς την ελληνική δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό. Ένα τελεσίγραφο που αντίκειται στις ιδρυτικές αρχές και αξίες του κοινού ευρωπαϊκού μας οικοδομήματος. Ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μια πρόταση που συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.  Στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα απαντάμε με δημοκρατία, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε κυρίαρχα και περήφανα, όπως προστάζει η ιστορία μας, χωρίς να υποκύπτουμε στην πρωτοφανή εκστρατεία φόβου που εξαπολύει η ντόπια διαπλοκή και οι υποστηρικτές των μνημονίων. Δεν μπορούν να λυγίσουν το λαό μας!    
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Ο δικός μας αγώνας είναι ευρωπαϊκός αγώνας για δημοκρατία, αλληλεγγύη, πολιτισμό και πρόοδο. Ο δικός μας αγώνας ανοίγει το δρόμο για μια άλλη Ευρώπη”.        

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ