Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Θ. Αμπατζόγλου: “Επιτακτική ανάγκη για διαχείριση των ΕΣΠΑ από τους Δήμους”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΤΑ και Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο ο σημαντικός ρόλος του Ινστιτούτου που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ στηρίζει όλους τους Δήμους της χώρας στη νέα εποχή καλύπτοντας όλες τις επιστημονικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά την παρέμβασή του ο Αντιπρόεδρος του ΙΤΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είναι επιτακτική ανάγκη οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν την αυτονομία που επιβάλλει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη – για αρχή – όσο αφορά τα ΕΣΠΑ, γεγονός που θα φέρει μεγάλη ευελιξία και ταχύτερη ανάπτυξη.

Στη συνέχεια απαραίτητη είναι η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτελεί τροχοπέδη και για τα πιο απλά πράγματα. Εμείς μέσα από το όργανο του ΙΤΑ θα συνεισφέρουμε με μελέτες και συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, και έγινε στα γραφεία της ΚΕΔΕ για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ