Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Η εθνική επιτυχία των 72 δισ. και το νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

H Συμφωνία των ‘27’ για το ταμείο ανάκαμψης με τα 750 δισεκατομμύρια είναι η σημαντικότερη στιγμή μετά την δημιουργία του ευρώ, επισημαίνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγράφει την μεγαλύτερη εθνική επιτυχία εξασφαλίζοντας το πακέτο των 72 δισεκατομμυρίων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε με ενεργό και ουσιαστικό ρόλο, από την πρώτη στιγμή, στις σκληρές διαπραγματεύσεις, στη σύσκεψη με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους ηγέτες της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, χαράσσοντας εποικοδομητική γραμμή στην διαμόρφωση των εξελίξεων. Η συμφωνία έσπασε το ρεκόρ των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει το εθνικό σχέδιο και τα εργαλεία για να αντλήσει πόρους από τον Οκτώβριο και να ενισχύσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά θωράκιση ρευστότητας και εκταμίευση χρημάτων χωρίς μέτρα, χωρίς δημοσιονομικούς όρους και μνημονιακούς κανόνες και με προϋποθέσεις πιο ευέλικτες και από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ, οι πολίτες θα ενισχυθούν σε όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Το νέο σχέδιο ‘Μάρσαλ’ για την Ευρώπη αναγνώρισε ακόμη και ο αρχηγός των PODEMOS στην Ισπανία Pablo Igglesias ‘σύντροφος’ του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας «ιστορική και πρωτοφανή» την συμφωνία για να αντιμετωπιστεί η κρίση χωρίς περικοπές και να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο αποδοχής της συμφωνίας και το ‘αδελφό’ κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκυβερνά με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez αναγνωρίζοντας το σοκ ρευστότητας 1.3 τρισεκατομμύρια ευρώ στις οικονομίες της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, διασφαλίζοντας την υγεία των πολιτών με σοβαρότητα, οργάνωση και ασφάλεια, θα εργαστεί με ευθύνη και σύνεση για να παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης. Σε ό,τι αφορά το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα πέτυχε και στους δύο στόχους: την αύξηση των πόρων, που θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Συνοχής, ενώ ταυτόχρονα οι ενισχύσεις για τους αγρότες παραμένουν στα επίπεδα της κοινής αγροτικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε την ανάκτηση της αξιοπιστίας για την χώρα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ταυτόχρονα με το αυξημένο κύρος του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά. Η σπουδαία σημασίας εθνική διαπραγμάτευση και το επιτυχές αποτέλεσμα, είναι η μέγιστη πρόσκληση-πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και για όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα πάντα βγαίνει πιο δυνατή μετά από δοκιμασίες.

 

*η Ζωή Ράπτη είναι Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ