Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Η απάντηση στην πρόταση μομφής”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη στο Χ-τύπο

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την αρχή της θητείας της κιόλας, δεν έπαψε να αντιμετωπίζει μια σειρά από κρίσεις, τόσο οξείες ώστε έστω μία από αυτές θα αρκούσε να γονατίσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία αποδοκίμασε ο λαός μας στις εκλογές του 2019.

Και τώρα, ενώ βρισκόμαστε προς στην έξοδο από το μακρύ και σκοτεινό τούνελ της πανδημικής κρίσης, ο κ. Τσίπρας, βλέποντας ότι κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη δεύτερη θέση, όσον αφορά την εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε την ιδέα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

Τα κίνητρα του κ. Τσίπρα ήταν ορατά σε όλους. Όμως, ουδείς κατάλαβε τι ακριβώς ζητούσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή, με λίγες λέξεις περιέγραψε τη μεγάλη αντίφαση και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Άλλωστε τι ακριβώς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να καταδικαστεί εν μέσω πανδημίας μια εκλεγμένη κυβέρνηση 31 μηνών, επιτυχιών ή λιγότερων επιτυχημένων αποτελεσμάτων, για να προκύψει και να κυβερνήσει ποιος; Αυτός που επί 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2019 δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του».

Κι αυτό είναι ακριβές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που γνωρίζει την έκταση και το βάθος της αποτυχίας της πολιτικής του σε όλα τα επίπεδα ουδέποτε έχει κάνει σοβαρή αυτοκριτική –εκτός από κάποιες γενικόλογες αναφορές του κ. Τσίπρα για «αυταπάτες» που έτρεφε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν διστάζει να παραδεχθεί αμέσως σφάλματα και παραλείψεις αλλά τολμά και μπορεί να παίρνει άμεσα αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Ενδεικτικά αναφέρονται οι αποζημιώσεις για τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και σε όσους εγκλωβίστηκαν σε συρμούς της ΤΡΕΝΟΣΕ.

Η Βουλή έχοντας πλήρη εικόνα για τα πεπραγμένα και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε στον κ. Τσίπρα και το κόμμα του με τον τρόπο που απάντησε ο ελληνικός λαός στις πολλαπλές εκλογές του 2019: αρνητικά. Οι σχεδιασμοί αναταραχής, αποσταθεροποίησης και ακολούθως αναβίωσης της από καιρό απωλεσθείσας αξιοπιστίας και απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του, έπεσαν στο κενό.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αφουγκραζόμενη τα αισθήματα και τις απόψεις του ελληνικού λαού έδωσε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον επικεφαλής της, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχει πολλή και σοβαρή δουλειά να γίνει για την Ελλάδα μας, για να προοδεύσουμε , να ανοίξουμε καινούργια αναπτυξιακή σελίδα για τον τόπο, να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική συνοχή και να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους. Ο λαός σε καμία περίπτωση δεν δείχνει πρόθυμος να εμπιστευθεί ξανά το κόμμα που έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls, σύναψε ένα μνημόνιο με τους πιο δυσβάστακτους όρους από ποτέ, δίχασε τους πολίτες και διέλυσε τη μεσαία τάξη υπερφορολογώντας την.

Οι Έλληνες έχουν κάνει την επιλογή τους. Εμπιστεύονται και στηρίζουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ