Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Η άσβεστη φλόγα της μνήμης των Ελλήνων του Πόντου”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 19η Μαΐου είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους αλλά και υπενθύμιση προς όλους για το τι μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε το κακό να εξελίσσεται χωρίς να παρεμβαίνουμε.

Η ανθρωπότητα στις αρχές του 20ού αιώνα, την περίοδο της κατάρρευσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας και της ανάδυσης της ισχύος του κινήματος των Νεοτούρκων στάθηκε άπραγη, με αποτέλεσμα να στοιβαχτούν τα εκατομμύρια των θυμάτων σ’ έναν τόπο που κάποτε άνθησε ο ανθρωποκεντρικός ελληνικός πολιτισμός της φιλοσοφίας, της αρμονίας, της Τέχνης και της αναζήτησης του αγαθού.

Τριακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες Έλληνες του Πόντου υποχρεώθηκαν σε πορείες εξόντωσης, υπό την απειλή των όπλων, εκτελέστηκαν, βιάστηκαν και κυριολεκτικά κατασπαράχτηκαν από την μανία που προλείανε το έδαφος για την πραγματοποίηση οργανωμένων γενοκτονιών ως… «λύση» πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων.
Αυτό για το οποίο πρέπει να μεριμνήσουμε είναι το πως εμείς θα ισχυροποιήσουμε τον Ελληνισμό ώστε να μην επιτραπεί, ποτέ ξανά σε οπαδούς πάσης φύσεως ολοκληρωτισμών να βεβηλώσουν τα όσια και τα ιερά μας και να διαπράξουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Με ενδυνάμωση της κοινωνίας και της δημοκρατίας, με ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών της πατρίδας και την αδιάκοπη διπλωματική δράση θα διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας για εμάς και τις γενιές που θα έλθουν.

Τέλος, δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη – κι αυτό σημαίνει διδασκαλία των πεπραγμένων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα παιδιά μας – και ενημέρωση του λαού μας για όσα συνέβησαν τότε.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι μια πληγή ανοιχτή στην καρδιά του έθνους. Δεν ξεχνάμε.

*Η Ζωή Ράπτη είναι Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ