Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

“Επικίνδυνα αναποτελεσματικοί για την πυρασφάλεια της πόλης”

Δημοσιεύθηκε

στις


Την καθυστέρηση που υπήρξε στην προώθηση των διαδικασιών για να γίνουν οι εργασίες αποψίλωσης σε οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους του Αμαρουσίου καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης.
Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής: “Έπρεπε να φτάσει η 8η Ιουλίου για να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την «έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης για την εργασία καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων στο Δήμο Αμαρουσίου για λόγους πυρασφάλειας».
Θα ακολουθήσει  η προκήρυξη διαγωνισμού ύψους 75.000€, η αξιολόγηση των προσφορών και η ανακήρυξη μειοδότη για να εκτελεσθούν οι παραπάνω εργασίες που αφορούν την πυρασφάλεια της πόλης.
Στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουμε στα μέσα Αυγούστου για να αρχίσουν οι εργασίες, όταν ως γνωστόν η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαΐου.
Τα ίδια έγιναν και πέρυσι όταν λόγω ενστάσεων ο μειοδότης ανακηρύχθηκε περί τον Οκτώβριο και φυσικά οι εργασίες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ αφού η αντιπυρική περίοδος είχε περάσει.
Η διοίκηση Πατούλη αποδεικνύεται επικίνδυνα αναποτελεσματική για την πυρασφάλεια της πόλης.  
Ο κ. Δήμαρχος είναι και πρόεδρος του ΣΠΑΠ που έχει σκοπό την προστασία του Πεντελικού όρους κυρίως από πυρκαγιές. Ελπίζουμε  οι επιδόσεις του εκεί να είναι πιο αποτελεσματικές από ό,τι στο Δήμο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ