Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Επί ποδός πολέμου η “Πνοή”

Δημοσιεύθηκε

στις


Την έντονη αντίδραση των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης “Πνοή” προκάλεσε η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης αλλά και την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας.
Οι Δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης, ο επικεφαλής κ. Κυριάκος Κουτρούλης και ο κ. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, με επιστολή τους εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την εισαγωγή αυτών των δύο τόσο σημαντικών θεμάτων μέσα στον Αύγουστο (σ.σ. η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου) χωρίς να έχει προηγηθεί επαρκής διαβούλευση με κατοίκους, φορείς και εργαζόμενους, όπως υποστήριξαν και για αυτό ζήτησαν να μην συζητηθούν τα θέματα. Πέρα όμως από το διαδικαστικό κομμάτι οι Σύμβουλοι της Πνοής (που δεν ήταν παρόντες) τόνισαν πως για το κέντρο της πόλης με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις η διοίκηση ρίχνει κυκλοφοριακά φορτία στις γειτονιές και υπογράμμισαν πως χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα της διαμπερούς κυκλοφορίας δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις. Αφού πρόσθεσαν πως δεν έχουν λάβει τις εισηγήσεις των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Σύμβουλοι της “Πνοής” τόνισαν πως δεν συμμετέχουν στο Συμβούλιο συμπληρώνοντας πως επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος τους, αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενα να καταθέσουν προσφυγή κατά της όποιας απόφασης. Πέρα όμως, από τη “Πνοή” αίτημα για αναβολή του θέματος κατέθεσε και ο πρήν Δήμαρχος και επικεφαλής της ΑΚΕΠ, κ. Παντελής Βλασσόπουλος ο οποίος απηύθυνε έκκληση στον Δήμαρχο να αναβάλει για λίγες ημέρες τη ψηφοφορία, ώστε να δοθεί χρόνος για επιπλέον διάλογο με τους κατοίκους.

Η απάντηση του Δημάρχου
Η Δημοτική Αρχή δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής. Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος θύμισε πως το θέμα ήδη είχε αναβληθεί μια φορά στα τέλη Ιουλίου και τότε είχε ζητηθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέσουν προτάσεις επί του θέματος. Ο κ. Μπάμπαλος πρόσθεσε πως λόγω και των εκλογών το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει την απόφαση για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων και των μελετών για την υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη. Σχετικά με τον Οργανισμό είπε πως ήδη έχει γίνει διάλογος με τους εργαζόμενους που είχαν δώσει και προτάσεις, κάποιες εκ των οποίων υιοθετήθηκαν. Απάντηση έδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Πέτρου ο οποίος είπε πως οι εισηγήσεις εστάλησαν με email  και πρόσθεσε πως ο κ. Κουτρούλης ήταν ενημερωμένος από νωρίς για τη ημερομηνία της συνεδρίασης σημειώνοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν υποχρεωμένο να συνεδριάσει μια φορά μέσα στον Αύγουστο (δεν έγινε συνεδρίαση στην αρχή του μήνα).

Η επιστολή
Η επιστολή των Συμβούλων της παράταξης Πνοή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικης έχει ως εξής:
“Κε Πρόεδρε
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι συγκαλείτε το ΔΣ του Δήμου μας στις 26-8-2015 με ημερήσια διάταξη στην οποία συμπεριλαμβάνονται θέματα υψίστης σημασίας για τον Δήμο μας.
Συγκαλείται μεν το δημοτικό συμβούλιο χωρίς να προηγηθεί εκ μέρους σας καμμία διερεύνηση το αν υπάρχει δυνατότητα ενόψει του καλοκαιριού να παρίστανται και να εκπροσωπούνται οι δημοτικές παρατάξεις. Αυτό βέβαια είναι δείγμα της «δημοκρατικής ευαισθησίας» που σας διακατέχει.
Η ίδια «δημοκρατική ευαισθησία» εκδηλώνεται και με το γεγονός ότι φέρεται  προς συζήτηση το θεμα που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κεντρική πλατεία του Δήμου μας  εφόσον γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι οι φορείς και οι παρατάξεις του ΔΣ που αντιδρούν στα σχέδια της διοίκησης σας θα απουσιάζουν.

Κύριε Πρόεδρε, διαβιβάστε στον κο Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο  ότι η παραταξη μας είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε επέμβαση με πεζοδρομήσεις του κέντρου της πόλης μας αν δεν λυθεί πρώτα το πρόβλημα της διαμπερούς κυκλοφορίας .
Σας διατρανώνουμε την θεληση μας να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την συνέχιση της υποβάθμισης των γειτονιών της πόλης μας με την μεταφορά της διαμπερούς κυκλοφορίας στις γειτονιές, υποβάθμιση που ξεκίνησε με  την κατασκευή του εργου, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, όπου ο κος Δήμαρχος είχε πρωτοστατήσει.   

Κε προεδρε, πρέπει να γίνει αντιληπτό οτι η πλειονότητα των δημοτών μας είναι αντίθετη στο ανωτέρω έργο επειδή πραγματι η διαμπερής κυκλοφορίας μεταφέρθηκε στις γειτονιές και επειδή πραγματι καποιοι δρόμοι έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά με αποτέλεσμα η ζωή των κατοικών να έχει τελείως υποβαθμιστεί.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση  συνεχίζεται το «εγκλημα» που διαπραχθηκε εις βάρος των δημοτών και προσθέτει ακόμα έναν αδιέξοδο δρόμο σε αυτόν της οδού Κηφισσίας, λογική που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αρχή μιας στοιχειώδους κυκλοφοριακής μελέτης.

Τέλος κε Πρόεδρε σας υπενθυμίζουμε ότι καμμία εισηγηση που αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν εχει αποσταλεί σε εμάς, ούτε καν ηλεκτρονικά, δείγμα και αυτό της δημοκρατικής ευαισθησίας σας για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.
Κατόπιν των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ότι αδυνατούμε να παραστούμε στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 26-8-2015 και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας για την νομιμότητα σύγκλησης αυτού και των τυχόν αποφάσεων που θα ληφθούν.

Για την «ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ»
Κυριάκος Κουτρούλης
Παναγιωτης Σπηλιόπουλος”

Διαβάστε επίσης:

Κλείνει‭ ‬το‭ ‬κέντρο‭ ‬του‭ ‬Ηρακλείου‭!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ