Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Δ. Στεργίου:Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Δημοσιεύθηκε

στις


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονιστική σύσκεψη για το σχολικό έτος 2015-2016 του Δημάρχου Πεντέλης, κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη με τους Διευθυντές των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου.  Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), η Θεματική Αντιδήμαρχος, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και οι Διευθύντριες όλων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Ο Δήμαρχος Πεντέλης επανέλαβε τη  δέσμευσή του πως «κανενα παιδί του Δήμου Πεντέλης εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών» . Τόνισε ιδιαίτερα, την σημασία που έχει η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και έδωσε οδηγίες για την σωστή Διοικητική Λειτουργία. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε με κάθε τόνο ότι απαγορεύεται  κάθε ψυχικό ή σωματικό τραύμα σε παιδί. Τέλος ο κ. Στεργίου ευχήθηκε καλή αρχή, δύναμη, υγεία και επιτυχίες στους στόχους των Διευθυντών των σταθμών.

Μαθήματα που σώζουν ζωές στο Δήμο Πεντέλης
Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον Εθελοντή, πτυχιούχο και πιστοποιημένο για το θέμα ιατρό κο Χρήστο Κρασαδάκη, διοργανώνει στις       21 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, Σεμινάριο πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Το σεμινάριο διάρκειας περίπου τριών ωρών περιλαμβάνει τις  παρακάτω ενότητες:
– Εκτίμηση βαρύτητας κατάστασης
– Αναίσθητος ασθενής
– Απόφραξη αεραγωγού
– Καρδιακή Ανακοπή-Αναζωογόνηση
– Πνιγμός
– Επιληπτική κρίση
– Αλλεργικό σοκ
– Σοβαρή αιμορραγία
Τα  μαθήματα είναι δωρεάν και δεν αποτελούν πιστοποίηση βασικής υποστήριξης ζωής.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην υπάλληλο του Δήμου μας κα Γεωργία Κρασαδάκη, τηλ. 2132050033 email: [email protected] και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης: www.penteli.gov.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ