Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο – Συνάντηση με τον Έλληνα Πρόξενο Α. Ρίζο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λονδίνο ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Έλληνα πρόξενο Α. Ρίζο.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Γ. Λαζαρής και η σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας Π. Μίχα.

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα που σχετίζονται με το brexit και για τις πιθανές επιπτώσεις στους Έλληνες κατοίκους του Ην. Βασιλείου, τα προβλήματα στελέχωσης στην Ελληνική Πρεσβεία αλλά και θέματα που αφορούν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία που λειτουργούν στο Λονδίνο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και η προοπτική συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και τουρισμού, με έμφαση στον τουρισμό υγείας. Σε αυτό το σημείο ο κ. Πατούλης επικαλέστηκε και την ομιλία που είχε πραγματοποιήσει στο London School of Economics τον Ιούνιο του 2018 σε φοιτητές για τον Τουρισμό Υγείας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί έναν τομέα του τουρισμού με τεράστια δυναμική, ο οποίος μπορεί να μετεξελιχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική εθνική οικονομία.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε: «Με τον Έλληνα πρόξενο, εδώ στο Λονδίνο, Α. Ρίζο είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για διάφορα ζητήματα και συμφωνήσαμε στη χρησιμότητα δρομολόγησης μίας συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας με δράσεις και πρωτοβουλίες που μόνο στόχο έχουν την αναπτυξιακή της επανεκκίνηση».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ