Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

ΕΔΣΝΑ: Τι επόμενες εβδομάδες η συνεδρίαση για τις αυξήσεις στην τιμή των απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύγκληση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ μέσω τηλεδιάσκεψης για  τον Κανονισμό Τιμολόγησης έτους 2021, προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ επαναλαμβάνει ότι θα υπάρξει σύγκληση δια τηλεδιασκέψεως εφόσον παρέλθει το διάστημα του ενός μηνός από την αποστολή του σχεδίου του εν λόγω Κανονισμού στους Δήμους, προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους, όπως ορίζει η νομοθεσία».

Απαντώντας σε σχετική επιστολή του δημάρχου Βριλησσίων για τον διαγωνισμό που αφορά στη συμφωνία πλαίσιο δέκα ομάδων, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ επισημαίνει «ότι το χρηματικό ποσό που αφορά στον εν λόγω διαγωνισμό σε καμία περίπτωση δε θα επιβαρύνει τους Δήμους – μέλη του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. αυξάνοντας τις εισφορές τους, αλλά θα γίνει από ιδίους πόρους» και προσθέτει πως «κατά την εκκαθάριση του έτους 2019 στο επερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. υπάρχει η ξεκάθαρη πρόθεση του Περιφερειάρχη Αττικής να χρησιμοποιηθούν πάλι μειωμένοι συντελεστές διαβάθμισης επιβραβεύοντας και παρακινώντας έτσι τους Δήμους για αυξημένη ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή».

«Άλλα λέμε και άλλα κάνουμε»

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος στην επιστολή του είχε υποστηρίξει ότι «από τις αυξήσεις που αναγγέλθηκαν μεσούσης της χρονιάς και των ήδη υλοποιούμενων προϋπολογισμών των Δήμων για αναδρομική χρέωση των δήμων για τα δημοτικά απορρίμματα και ιδιαίτερα για τα βιοαπόβλητα (κλαδέματα και οικιακά οργανικά), όσο ο χρόνος περνάει χωρίς νέα απόφαση προσαρμογής των χρεώσεων στις κοινές αποφάσεις που λήφθηκαν μεταξύ δήμων, ΕΔΣΝΑ και Περιφέρειας Αττικής, διαφαίνεται ότι τελικά άλλα λέμε και άλλα κάνουμε.»

Παράλληλα είχε αναφερθεί στην ανάγκη τήρησης της δέσμευσης για από κοινού καθορισμό από τις δυο διοικήσεις, της ΠΕΔ Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, της τιμολογιακής πολιτικής για το 2021 και για την παραγωγή και έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου και της εν γένει στρατηγικής του συνδέσμου απορριμμάτων της Αττικής.

Τέλος, είχε τονίσει ότι, πέραν της άρσης των αναδρομικών χρεώσεων, απαιτείται άμεσα «κοινή συνεδρίαση των διοικήσεων ΠΕΔΑ και ΕΔΣΝΑ επιπλέον «για την απόρριψη των προγραμματικών συμβάσεων αποδοχής των τετελεσμένων της Συμφωνίας Πλαίσιο-“ΜΑΜΟΥΘ” (223 εκ. ευρώ για 8 χρόνια)». Πηγή: aftodioikisi.gr

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ