Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Δύναμη Προοπτικής”: Ένσταση για την σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη “Δύναμη Προοπτικής” εξέδωσε την εξής ανακοίνωση με αφορμή την σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας:

“Κ. Πρόεδρε υποβάλλουμε ένσταση επί της διαδικασίας όσον αφορά τη πρόσκληση εκ μέρους σας του σημερινού ΔΣ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 67, Ν. 3852/2010, που αναφέρεται στην διαδικασία σύγκλησης του ΔΣ.

Με χθεσινή σας πρόσκληση, προκαλέσατε την σύγκληση του παρόντος ΔΣ με τον ισχυρισμό του κατεπείγοντος και με μοναδικό
Θέμα :

Συζήτηση – ενημέρωση για την κατάσταση των σχολείων της πόλης μας εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

Χωρίς να αναφέρεστε στο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης που με διαφορετικό τίτλο αναφέρεται  (Ενημέρωση για την κτηριακή κατάσταση των σχολείων του δήμου και άμεσα μέτρα για συντήρηση και την ασφάλεια σχολικών μονάδων).

Επί της διαδικασίας τόσο ως τον τρόπο σύγκλησης θέλω να δηλώσουμε τα εξής :

Τα θέματα παιδείας και των υφισταμένων κτιριακών υποδομών, ελλείψεων κλπ. είναι πολύ σοβαρά και πρέπει προκειμένου να αναλυθούν και επισημανθούν πλήρως πρέπει να παρέχεται επαρκής και εύλογος χρόνος προετοιμασίας τουλάχιστον ως είθισται 3-4 ημερών, προκειμένου να περιγραφούν με ακρίβεια και λεπτομέρεια από όλες της παρατάξεις και τους συμβούλους συμβάλλοντας με σωστό τρόπο όλοι οι σύμβουλοι και οι παρατάξεις για αυτό.

Αντ’ αυτού για ένα τόσο σοβαρό θέμα που όλοι συμφωνούμε να συζητηθεί σύντομα αλλά με σωστή προετοιμασία, δράσατε τελείως αιφνιδιαστικά προ ενός 24ώρου, επικαλούμενος επικείμενη κακοκαιρία ως δικαιολογία για εισαγωγή του θέματος ως κατεπείγον, ισχυρισμός όμως που είναι τελείως ανυπόστατος και προσχηματικός αφ’ ενός (διότι οι μετεωρολογικές προγνώσεις δεν προβλέπουν καθόλου ακραία καιρικά φαινόμενα, πέραν των συνήθων χειμερινών θερμοκρασιών και φυσικά χωρίς να έχετε καμία πρόταση ως νέα δημοτική αρχή, όπως κάνατε και με τον προϋπολογισμό που δεν κάνατε προτάσεις και τον καταψηφίσατε.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνεδρίαση μπορεί να χαρακτηρισθεί έκτακτη και κατεπείγουσα,
1. Λόγω προθεσμίας ενεργειών.
2. Λόγω τελείως έκτακτων γεγονότων
3. Λόγω αντιμετώπισης κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών
4. Λόγω εκτάκτων σοβαρών ψηφισμάτων
5. Όταν πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση των επιτροπών προκειμένου να συνεχίσει η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
6. Όταν μία κατάσταση είναι πιεστική και ανεπίδεκτη αναβολής και απαιτεί άμεση ρύθμιση, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ανεπανόρθωτων ή δύσκολα αναστρέψιμων καταστάσεων.
7. Λόγω επικειμένου κινδύνου.

Η επίκληση του «κατεπείγοντος» εκ μέρους σας
είναι καταχρηστική, είναι ψευδής και δόλια με σκοπό να διεξαχθεί ευκαιριακή συζήτηση μόνο για εντυπώσεις χωρίς ουσιώδη προετοιμασία που απαιτείται για τη διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Κ.  Πρόεδρε θα σας παρακαλούσαμε με την έναρξη της θητείας σας να μην ευτελίζετε το Συμβούλιο χάριν εντυπώσεων.
Η επίκληση του «κατεπείγοντος» προσκαλώντας σε ένα 24ωρο το Συμβούλιο να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα με τον ισχυρισμό δήθεν καιρικών φαινομένων είναι κατά τη δική μας άποψη είναι επιεικώς αστεία.
Τέτοια θέματα απαιτούν σύνεση και σοβαρότητα και τακτικά δημοτικά συμβούλια. Τι θα άλλαζε εάν γινόταν το δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα;

Επειδή λοιπόν διαβλέπουμε από το 1ο 10ήμερο της θητείας σας με τον τρόπο που εισάγετε προς συζήτηση τόσο σοβαρά θέματα χωρίς σωστή προετοιμασία πρόθεση από μέρους σας περισσότερο σε δημιουργία εντυπώσεων παρά να θιγούν σε βάθος και επί της ουσίας. Ζητούμε τα θέματα αυτά να συζητούνται σε τακτικά δημοτικά συμβούλια με συγκεκριμένες εισηγήσεις αφού ήσασταν προετοιμασμένοι από καιρό να διοικήσετε.

Για την Δύναμη προοπτικής

Δέσποινα Θωμαΐδου Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Αγγελική Σακκαλόγλου  Δημοτικός Σύμβουλος
Αθανάσιος Αποστολόπουλος  Δημοτικός Σύμβουλος
Αντώνιος Καρβουνιάρης  Δημοτικός Σύμβουλος
Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ