Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Διεκδίκηση του κτιρίου των κεραμιστών

Δημοσιεύθηκε

στις


Θετική ήταν η ανταπόκριση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στη δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη στα ζητήματα που αφορούν στη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, στο κτίριο επί της Λεωφόρου Κηφισίας, όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια, ιδιοκτησίας του Ταμείου μετά την κατάργηση του Ε.Ο.Μ.ΜΕ.Χ.        
Στη συνάντηση που είχε ο κ. Πατούλης με στελέχη του Ταμείου, παρουσία του Προέδρου του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου Νικόλαου Βαλλάτου και του Γενικού Γραμματέα Αγαμέμνονα Δάνου ζήτησε να υπάρξει ικανός και απαιτούμενος χρόνος, καθώς και  μία αναγκαία ρύθμιση προκειμένου να καταβληθούν σε δόσεις οι οφειλές από μισθώματα των κεραμιστών προς το Ταμείο και να μην οδηγηθούν σε έξωση.
Επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε την μακροχρόνια παραχώρηση του χώρου αυτού στο Δήμο, προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί περαιτέρω, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου και της κεραμικής τέχνης. “Το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης αποτελεί σημείο αναφοράς και αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς στο Μαρούσι” σημείωσε ο Δήμαρχος. 
Από την πλευρά τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ανδρέας Ταπραντζής Εντεταλμένος Σύμβουλος και ο κ. Θεόδωρος Γαβριηλίδης, Project Manager, τοποθετήθηκαν θετικά στα αιτήματα του κου Πατούλη, προκειμένου το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής να συνεχίσει να αποτελεί το «σπίτι» των Μαρουσιωτών κεραμιστών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ